Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Rebellion Racing gooit de handdoek in de ring en laat de finale van het FIA WEC schieten

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 september 2020 11:37 • Print artikel

Rebellion Racing gaat niet naar de seizoensfinale van het FIA World Endurance Championship in Bahrein. Dat betekent dat het Zwitsers-Engelse team haar laatste race in dit kampioenschap gereden heeft bij de 24 uur van Le Mans van afgelopen weekend. Door Rebellion CEO Kalim Bouhadra is bevestigd dat het team 100 procent zeker de strijd in het Midden-Oosten niet tegen Toyota opneemt.

Rebellion_Racing_Le_Mans_2019

De beslissing is genomen, zo meldt Sportscar365, door de stand in het kampioenschap na Le Mans en vanwege het besparen van kosten voor een evenement waar veel transportkosten voor betaald moeten worden. Op dit moment hebben Gustavo Menezes, Bruno Senna en Norman Nato 145 punten in de FIA WEC. Daarmee staan ze 30 punten achter Sebastian Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley.

Om de wereldtitel in Bahrein binnen te halen moet de leidende Toyota in het kampioenschap niet hoger dan een zevende plaats behalen in de gecombineerde prototype classificatie, of een achtste plek als zij een poleposition realiseren. Daarnaast moet de tweede Toyota ook in de problemen raken en diverse plekken verliezen. Het lijkt er nu op dat tijdens de 8 uur van Bahrein in de LMP1 alleen de Japanse auto’s aan de start verschijnen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS