Formule 1

Reactie Red Bull bewijst dat Max Verstappen in het juiste team zit: "Ze zouden voor mij door het vuur gaan"

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juli 2021 19:03

Max Verstappen zegt dat de saga na zijn 51G-crash op Silverstone alleen maar zijn idee heeft versterkt dat "ik in het juiste team zit". De opmerkingen van de kampioenschapsleider komen op het moment dat de FIA donderdag de argumenten van Red Bull verwierp, over de straf die Lewis Hamilton had gekregen voor het zeer omstreden Britse GP-incident. In een verklaring noteerden de stewards zelfs "enigszins bezorgd te zijn" over Red Bull, in hun poging om de straf van Hamilton zwaarder te maken. Het is ook duidelijk in hoeverre Red Bull heeft gepusht om de schuld van Mercedes-coureur Hamilton te benadrukken, inclusief Alex Albon die vorige week in een oudere Red Bull tijdens een filmdag op Silverstone de lijn demonstreerde die Hamilton in de Copse-bocht nam.

Max_Verstappen_Helmut_Marko_Christian_Horner
"Hoe ze reageerden en alles afhandelden, laat zien dat ik in het juiste team zit. Ze zullen voor mij door het vuur gaan", aldus Max Verstappen in Hongarije.

"Ik had hem ook tegen de muur kunnen duwen”
De stewards zeiden echter dat Red Bull er niet in slaagde om "significant en relevant" nieuw bewijsmateriaal aan te tonen. In een eigen verklaring haalde Mercedes vervolgens uit naar Red Bull. "We hopen dat deze beslissing het einde zal betekenen van een gezamenlijke poging van het senior management van Red Bull Racing om de goede naam en sportieve integriteit van Lewis Hamilton aan te tasten", staat in een deel van die verklaring te lezen. Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, die bevestigde dat hij vorige week met Verstappen sprak, verdubbelde ook in zijn manoeuvre. “Ik zou het precies doen zoals ik het de vorige keer deed. Met al mijn ervaring, en door de jaren heen heb ik veel meegemaakt, zou ik het niet veranderen', hield hij vol. Verstappen heeft echter een vergelijkbare kijk op zijn eigen rijgedrag. "Ik denk niet dat ik iets verkeerd heb gedaan", zei de Nederlander. "Ik had hem ook tegen de muur kunnen duwen." Hij bleef Mercedes ook uitschelden voor "respectloze" vieringen na de race, en bevestigde dat nogmaals ondanks dat Hamilton hem vorige week belde. Toto Wolff deed dat trouwens niet.

“Als het andersom was geweest, had ik…”
"Alle andere coureurs en teambazen stuurden me een bericht of iets dergelijks", zei Verstappen. Wat de vieringen van Hamilton betreft, voegde hij eraan toe: "Na zo'n overwinning kun je niet doen alsof er niets aan de hand is. Ik zou dat in ieder geval nooit doen. Dit laat zien hoe Mercedes echt is. Als het andersom was geweest, had ik zeker een schop verdiend en dat zou mijn vader me ook vertellen." Verstappen verduidelijkte ook dat Hamilton "zich niet verontschuldigde". "Uiteindelijk maakt het niet veel meer uit, maar ik was natuurlijk niet blij met wat er gebeurde en dat ben ik nog steeds niet." De houding van Verstappen is echter op zijn minst begrijpelijk, aangezien hij zei dat de crash "zeker niet goed was voor mijn lichaam". "Alles voelde stijf aan", gaf hij toe. “Maar als ik de volgende dag had moeten rijden, dan had ik dat gedaan. Ik zou nooit iemand anders in mijn auto laten racen. Maar je kunt beslist niet te veel van dergelijke incidenten achter elkaar hebben."

“Ze zullen voor mij door het vuur gaan"
Over het algemeen is het inmiddels één van de grootste en meest opwindende controverses in de Formule 1 sinds enige tijd. Door de meesten vergeleken als op zijn minst de intensiteit van het Senna-Prost-duel. "Het is geweldig voor de Formule 1", vertelde voormalig Red Bull-coureur Christian Klien tegen Servus TV. "Het is nu aan de kook en het zal gewoon door blijven gaan." Klien steunt zelfs de uitbundigheid van Hamilton na de race en zegt dat dergelijke incidenten "herinnerd moeten worden". "Het zou niet goed zijn geweest voor Lewis als hij het alfadier in Verstappen had losgemaakt." Verstappen is echter op zijn minst blij met de steun die hij heeft gekregen van Red Bull. Hij is duidelijk comfortabel met zijn beslissing om de eerdere toenadering van Mercedes te weerstaan. "Hoe ze reageerden en alles afhandelden, laat zien dat ik in het juiste team zit. Ze zullen voor mij door het vuur gaan", zei hij in een bericht van grandpx.news



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS