Formule 1

Reactie Max Verstappen op zware crash Grosjean: "Ik zag ook veel vuur, een beangstigend moment"

Uitgegeven door Bart • 29 november 2020 18:29 • Print artikel

Max Verstappen pakte bij de start van de Grand Prix van Bahrein de tweede plaats van Valtteri Bottas over en finishte uiteindelijk ook op die positie. De Mercedes van Lewis Hamilton bleef buiten bereik, al werd het verschil nooit groot. Achteraf stelde de Red Bull-coureur zich tevreden met zijn tweede plaats.

Max Verstappen Red Bull


"We kwamen wat snelheid tekort op Lewis", aldus Verstappen in het interview na afloop met Paul di Resta. "Ik probeerde zo dicht mogelijk in de buurt te blijven, maar zij hadden overal een antwoord op. In mijn ogen waren we niet agressief genoeg met de strategie. Die trage pitstop hielp ook niet mee, maar een tweede plaats is natuurlijk niet slecht."

Kort na de start was er een zeer zware crash van Romain Grosjean. Het gebeurde allemaal achter de Red Bull van Verstappen, maar de Limburger had het vuur wel gezien. "Het was een beangstigend moment. Je ziet een rode vlag en dat betekent nooit goed nieuws. Ik zag ook veel vuur. Gelukkig was Romain oké en kon hij zelf uitstappen. Hopelijk is hij snel helemaal hersteld."Youtube RaceXpress


Wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of autosport of karting? Of van de automotive? Abonneer je dan ook eens op ons RaceXpress YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar maken ook onze eigen content met onder meer interviews met coureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS