Formule 1

Reactie Max Verstappen: "Sergio gaf me geen ruimte en raakte me, eigenlijk elimineerde hij zichzelf"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 25 oktober 2020 15:32 • Print artikel

Max Verstappen is in de Grand Prix van Portugal, verreden op het circuit van Portimão weer op het podium geëindigd. De Red Bull-coureur werd derde achter de twee Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. In het begin van de race had de Nederlander het lastig. Hij viel een paar plaatsen terug en had nog een momentje met Sergio Perez, maar al snel lag Verstappen weer derde. En dat is ook de positie waar hij gefinisht is.

Max Verstappen

"We hadden echt weinig grip in het begin", vertelde Max Verstappen aan Martin Brundle. "Ik probeerde vooral om uit de problemen te blijven. Ik deed het rustiger aan, maar had toen dat moment met Perez. Sergio gaf me geen ruimte en raakte me. Eigenlijk elimineerde hij zichzelf, ik had zelf geen schade. Op de medium band hadden we een goede pace te pakken, maar toen was de afstand op de Mercedessen al te groot. Voor ons zou de harde band niet geweldig zijn. Medium was voor ons het beste. We zijn uiteindelijk gefinisht op de derde plaats en dat verdienden we ook."

Voor de camera van Ziggo Sport ging Verstappen nog verder op de race in. "In de eerste ronde was het glad, ook door wat druppels en had ik moeite om de banden op temperatuur te krijgen. De McLarens hadden juist enorm veel grip. Ik heb mijn eigen race gereden, ook omdat we in het begin van de race veel tijd hadden verloren. Als ik op mediums was gestart, was dat wel de juiste band geweest, maar had ik vervolgens weer veel verloren op de harde band."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS