Formule 1

Ralf Schumacher verwacht geen relaxte zomer voor Mattia Binotto: "Het lukte Ferrari niet"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 augustus 2022 20:10 • Print artikel

Mattia Binotto zal met alle waarschijnlijkheid niet met een gerust hard zijn vakantie vieren. Dat denkt Ralf Schumacher tenminste. De teambaas van Ferrari heeft het zwaar en zit in een flinke spagaat. Zijn toekomst bij het team hangt dan ook aan een zijde draadje nadat zijn team door eindeloos gestuntel en slechte betrouwbaarheid inmiddels een enorme achterstand heeft op Red Bull Racing en Max Verstappen.

Mattia Binotto

Het raceweekend in Hongarije zag er in eerste instantie goed uit voor Ferrari. Op de grid stonden ze op de tweede en derde positie, maar in de race ging het mis. Na opnieuw strategisch gestuntel bij Ferrari verloren ze de kopposities en eindigde ze uiteindelijk op de vierde en zesde partij. Dit terwijl Binotto aangaf dat een 1-2tje echt nodig was in Hongarije.

In eerste instantie wilde Binotto de schuld niet aan Ferrari toerekenen, maar kwam hier laten in een persbericht op terug. "Tijdens de zomervakantie zal het achter de schermen bij Ferrari behoorlijk ongemakkelijk worden voor teambaas Binotto", zo vertelde de Duitser in zijn column voor Sky Deutschland. “De snelheid is er, maar op de één of andere manier lukt het Ferrari om het toch allemaal zelf te verpesten door fouten van coureurs, verkeerde strategieën of technische problemen."

De meervoudig Grand Prix-winnaar denkt dan ook dat Binotto geen fijne vakantie zal krijgen: "De vakantie gaat niet makkelijk zijn. Je hebt namelijk volgend weekend niet de kans om het beter te doen. Met het oog op het wereldkampioenschap is er momenteel nog maar weinig hoop voor Ferrari. Red Bull doet het zo goed, dat er wel heel wat moet gebeuren om er nog verandering in te brengen. Ze moeten in de tweede seizoenshelft wel heel veel pech hebben als het nog spannend moet worden in de strijd om het Wereldkampioenschap."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS