Formule 1

Ralf Schumacher reageert op documentaire over broer Michael: "Er is nog veel meer..."

Uitgegeven door Bart • 21 september 2021 05:09 • Print artikel

Vorige week ging op Netflix de documentaire over Michael Schumacher in première. Zijn zes jaar jongere broer Ralf komt uiteraard ook aan het woord, maar de voormalig F1-coureur Jordan, Williams en Toyota zag de docu pas toen hij in zijn geheel af was, maar hij is heel tevreden met het eindresultaat.

Michael Ralf Schumacher


Ralf Schumacher gaf zijn mening over de documentaire in het programma AvD Motor & Sport van het Duitse Sport 1. "Bij veel jaren van de carrière van Michael ben ik niet betrokken geweest. Uiteraard is er nog veel meer beeldmateriaal. Het beslaat ook een hele groot periode, maar de makers hebben er echt iets moois van gemaakt. Zeker op het gebied van motorsport. Daarnaast krijgen de kijkers een inkijkje in het privéleven van de familie, de kinderen met hun moeder. Het is mooi om te zien en ze zijn erg open."

Schumacher kijkt ook terug op de media-aandacht die hij en broer Michael tijdens hun carrière kregen. "We waren net zo bekend als bondskanselier Helmut Kohl. We konden ons nergens laten zien, overal waren de tabloids aanwezig. Dat gold ook voor mij. Ik dacht toen in mezelf dat ik blij zou zijn als dat over was als ik stopte."

Over broer Michael is Ralf louter positief. "We hebben altijd een goede band gehad, maar we scheelden wel 6,5 jaar. Michael was vroeg het huis uit, op zijn 16e al. Toen was ik pas 10 jaar oud, maar we hebben een hele goede jeugd gehad en hebben veel tijd samen doorgebracht. Toen ik met karten begon, heeft Michael me vanaf het begin geholpen. We oefenen samen de inhaalacties. In de Formule 1 was de relatie wat anders, maar ook heel mooi."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS