Formule 1

Ralf Schumacher prijst Micks 'onberispelijke' debuut: "Zelfs het kleine foutje..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 april 2021 09:14 • Print artikel

Ralf Schumacher heeft het Formule 1-debuut van zijn neefje geprezen en noemde het 'een bijna onberispelijk weekend' voor de Haas-coureur. Mick Schumacher beleefde een overwegend positieve openingsronde van het seizoen in Bahrein, ook al eindigde hij wel als laatste van degenen die niet uitvielen.

Mick Schumacher Haas F1


In de kwalificatie was de Duitser zijn teamgenoot Nikita Mazepin ruimschoots de baas, terwijl hij op de racedag grotendeels ongeschonden de eindstreep haalde, in tegenstelling tot de Rus die in de openingsronde uitviel.

Al met al was het volgens zijn oom een uitstekende eerste race voor de 22-jarige coureur. "Zelfs het kleine foutje in de race op koude banden kan deze positieve indruk niet vertroebelen", vertelde Ralf Schumacher aan Sky Germany. "De problemen van zijn teamgenoot Nikita Mazepin gedurende het hele weekend hebben aangetoond dat de auto allesbehalve gemakkelijk te besturen is. Mick beheerste dat supergoed."

"Helaas krijgt deze sterke prestatie niet zoveel aandacht als Mick verdiend heeft, omdat hij met de weinig competitieve Haas meestal te ver weg zat van de rest van het veld."

Het eerste raceweekend verliep niet helemaal vlekkeloos voor de Haas-coureur, want bij de safety car herstart in Bahrein verloor hij de controle over het stuur en spinde. Toen hij zijn prestaties besprak, zei hij dat dat het enige was waar hij niet tevreden over was. Hij was vooral blij dat hij de Williams van Nicholas Latifi kon inhalen.

"Over het algemeen zou ik zeggen dat ik voor 90 procent tevreden was en voor 10 procent niet - vanwege de fout die ik maakte, de spin, bij de herstart na de safety car", zei hij.

"Gelukkig was de auto nog bestuurbaar, alles was in orde zodat ik kon doorgaan en verder kon bouwen aan mijn ervaring tijdens het raceweekend. Het was een beetje jammer dat ik niet in het middenveld zat om in ieder geval een paar ronden dicht bij de jongens te kunnen zitten."

"Gelukkig kwam ik door dingen als blauwe vlaggen en haalde ik Nicholas in - zo kon ik voelen hoe het was om vlak achter een andere auto te racen en DRS te hebben. Over het algemeen heb ik het gevoel dat ik veel heb geleerd en hopelijk kan ik dat omzetten in iets positiefs voor de volgende race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS