Formule 1

Ralf Schumacher haalt fel uit: "Tijd voor Lance Stroll om een andere hobby te zoeken"

Uitgegeven door Bart • 24 maart 2022 04:31

Ralf Schumacher heeft fel uitgehaald naar Lance Stroll. Volgens de Duitser kan de Aston Martin-coureur beter stoppen in de Formule 1. Schumacher deed zijn uitspraak na de race in Bahrein, waar Stroll het in de kwalificatie aflegde tegen invaller Nico Hulkenberg.

Lance Stroll


Beide coureurs vielen uit in Q1, maar het verschil was drie tienden in het voordeel van Hulkenberg. De vervanger van de positief geteste Sebastian Vettel moest het in de race wel afleggen tegen de Canadees die 12e werd. Hulkenberg kwam als 17e over de streep.

"Stroll moet zichzelf afvragen of het geen tijd wordt om een andere hobby te zoeken", aldus een kritische Schumacher bij het Duitse Sport1-programma AvD Motor & Sport Magazin. "Het was een beschamende vertoning, al deed Nico het ook erg goed."

"De nieuwe auto van Aston Martin is een ramp", vervolgde Schumacher. "Daarbovenop komt dat teameigenaar Lawrence Stroll regelmatig aanschuift bij teammeetings en met harde stem laat horen hoe alles zou moeten gaan. Als dat gebeurt, wordt het heel lastig. Ze willen te snel te veel bereiken en dat werkt niet in de Formule 1."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS