Formule 1

Ralf Schumacher: "Zonder Michael had ik nooit in de Formule 1 gereden"

Uitgegeven door Bart • 3 april 2021 17:52 • Print artikel

Met de komst van Mick Schumacher naar de Formule 1 is de naam Schumacher na 9 jaar terug in de koningsklasse van de motorsport. Vader Michael Schumacher stopte na afloop van het seizoen 2012. Vijf jaar eerder was het na 11 seizoenen genoeg geweest voor Ralf Schumacher. De nu 45-jarige Duitser reed zelf voor Jordan, Williams en Toyota en is erg trots op neefje Mick.

Mick Schumacher


"Zonder Michael en onze wederzijdse manager Willi Weber had ik waarschijnlijk nooit in de Formule 1 gereden", zo blikt Ralf Schumacher terug bij F1 Insider. "Zelfs Michael had niet in de Formule 1 gereden zonder de hulp van Weber en Mercedes. Zo eerlijk moet je zijn. Ze hebben deuren voor mij geopend, dat is iets wat zeker is."

Neefje Mick moet in zijn debuutjaar bij Haas de strijd in de achterhoede aangaan. "Mick deed het geweldig in zijn eerste raceweekend in de Formule 1. De vele spins van teamgenoot Nikita Mazepin laten zien hoe moeilijk die auto te besturen is. De spin van Mick in de race leidt mij niet af van mijn positieve eerste indruk."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS