Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Racing team van stripheld Michel Vaillant keert mogelijk terug aan de start bij 100ste editie van 24U van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 november 2020 09:04

Het fictieve racing team Vaillant kan mogelijk real-life terugkeren in 2023 in de 24 uur van Le Mans. Dit vanwege een samenwerking met het Franse GT-team Mirage Racing. Volgens het Franse Endurance-Info zijn het Mirage-team, de merkdirecteur van Vaillant - Jean-Louis Dauger - en de fictieve coureur Michel Vaillant, een samenwerking aangegaan voor een driejarig raceprogramma. Daarbij is het doel om een plek te bemachtigen bij de honderdjarige editie van de endurance klassieker. Dat jaar valt ook samen met de 100ste verjaardag van Jean Graton, de schepper van de iconische stripheld Michel Vaillant.

Racing team van Michel Vaillant keert mogelijk terug aan de start bij de 100ste editie van de 24 Uren van Le Mans

De laatste keer dat er een Vaillante op de startgrid van het Circuit de la Sarthe stond was in 2017. Toen reed het team van Rebellion Racing onder de naam ‘Vaillante Rebellion’ de 24 uur van Le Mans. Het nieuwe partnerschap moet volgend jaar van start gaan met een deelname met een LMP3-auto aan de European Le Mans Series of Michelin Le Mans Cup. “We willen over een periode van drie jaar een verhaal vertellen”, zegt één van de managers van het team - Frederic de Brabant - tegen de Franse website. “Om Mirage Racing in te zetten in de 24 uur van Le Mans zou iets exceptioneels zijn en ik wil dat ècht ervaren. Ik heb al een historie met Michel Vaillant en Le Mans, naar aanleiding van de documentaire die in 2017 werd gemaakt.”

Michel Vaillant Jean Graton

Wanneer het lukt om in 2023 aan de start te staan, is het de vierde keer dat een Vaillant in Le Mans aan de start staat. In 1997 stond een Courage C41 met coureurs Marc Goossens, Didier Cottaz en Jerome Policand aan de start met een Vaillant livery. Zij eindigden als vierde. In 2002 werd door DAMS een Lola ingezet die de Vaillant logo’s droeg. Toen werd ook de film Michel Vaillant geschoten. De laatste keer was dus in 2017 met de Rebellion. Het team met Bruno Senna en Julien Canal wonnen toen zelfs de LMP2-titel van het FIA World Endurance Championship in de kleuren van Vaillant!

FOTO'S Stripheld Michel Vaillant komt tot leven in de 24 Heures du Mans

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS