Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Racing Team Nederland wint 6 uur van Spa - Frits van Eerd: "Perfecte start van het seizoen"

Uitgegeven door Bart • 3 mei 2021 07:35 • Print artikel

Racing Team Nederland heeft de openingsrace van het 2021 FIA World Endurance Championship gewonnen. Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Job van Uitert zegevierden in de LMP2 Pro-Am klasse van de 6 Hours of Spa-Francorchamps. Het Nederlandse drietal vertrok vanaf pole position en domineerde de zes uur durende race in het LMP2 Pro-Am klassement, waarin onder andere ook de voormalige Formule 1-coureurs Juan Pablo Montoya en Jan Magnussen uitkomen.

Racing Team Nederland


De overwinning kreeg extra glans, omdat het Nederlandse team op woensdag voor de race ter plekke een compleet nieuwe auto moest bouwen. Op dinsdag - tijdens de laatste testdag voorafgaand aan de start van het wereldkampioenschap - was Job namelijk op hoge snelheid door een langzamere Ferrari van de baan getikt, met een grote crash als gevolg.

Racing Team Nederland


Frits van Eerd: "Dit voelt heel goed. Vooraf hebben we de ambitie uitgesproken dat dit jaar de wereldtitel ons doel is, dus dan is dit resultaat de perfecte start. Ik had ook persoonlijk een goede race; de snelheid was goed en ik heb geen fouten gemaakt. Zeker na de crash tijdens de laatste testdag, geeft deze overwinning extra veel voldoening. Maar het jaar is nog lang, dus we genieten nu even van deze mooie overwinning, maar de focus ligt alweer op de volgende race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS