Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Racing Team Nederland heeft zich teruggetrokken voor de 24 uur van Le Mans 2022

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 maart 2022 15:10 • Print artikel

Racing Team Nederland heeft zich teruggetrokken voor de 24 uur van Le Mans. Het team van Frits van Eerd wil zich volledig richting op de IMSA Michelin Endurance Cup. De eigenaar van Jumbo supermarkten gaf al tijdens 1.000 Mijl van Sebring aan dit te overwegen.

Racing Team Nederland Sebring 2022

“Na het winnen van de wereldtitel in de FIA World Endurance Championship, kozen we voor de IMSA Endurance Cup als nieuwe uitdaging”, aldus Van Eerd tegen Sportcar365. “De kansen voor het krijgen van een inschrijving is altijd klein als je niet deelneemt aan het FIA World Endurance Championship of de European Le Mans Series, die ook door de ACO georganiseerd wordt. Door het grote aantal inschrijvingen dit jaar, moeten we de komende maanden wachten op een inschrijving voor Le Mans. We hebben besloten dat niet te doen.”

“We moeten ons hele team van Amerika naar Frankrijk verplaatsen, zonder te weten of we kunnen racen in Le Mans en dan erg snel na Le Mans alles weer terug transporteren naar Amerika, waar we twee weken later aan de IMSA-race in Watkins Glen deelnemen.”

“We begrijpen en respecteren de overwegingen van de ACO, maar het spijt ons ook voor de Nederlandse fans, omdat we voor het eerst sinds het debuut in 2017 geen Nederlands team aan de start van de 24 uur van Le Mans hebben. Hoewel we er de voorkeur aan geven om ons volledig te focussen op de IMSA Endurance Cup 2022, waar we vechten voor de titel na ons succes tijdens de 24 uur van Daytona en de 12 uur van Sebring.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS