Formule 1

Racing Point-teambaas over straf: "Andere teams hebben exact hetzelfde gedaan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 augustus 2020 09:21 • Print artikel

SILVERSTONE - Racing Point overweegt in bezwaar te gaan tegen het besluit van de FIA, waarin Renault in het gelijk is gesteld over het kopiëren van de brake ducts. Volgens de baas van het Formule 1-team, Otmar Szafnauer, heeft zijn team ‘niets misdaan’ en is het dan ook ‘onschuldig’. Het team kreeg 400.000 euro boete en 15 punten aftrek, nadat de FIA-stewards hadden besloten dat de brake ducts een kopie zijn van de Mercedes van 2019, wat niet in overeenstemming met de regels is.

Otmar Szafnauer Racing Point F1


“We proberen dit nog steeds te verwerken, we moeten wat vragen stellen en verdere verduidelijking krijgen”, aldus Szafnauer tegen F1i. “Het is teleurstellend. We dachten dat we duidelijk binnen de regels zaten en absoluut niets fout deden. We hebben de FIA in maart uitgenodigd om te komen kijken om te zien wat we allemaal deden. We hebben totale openheid gegeven.”

“Daarna schreven ze ons en zeiden ze dat we volledig voldeden. Dan is deze uitspraak teleurstellend. We moeten nu de sanctie beoordelen. De FIA heeft erkend dat de regels voor niet-genoteerde onderdelen ver van duidelijk en ook dubbelzinnig zijn en dat ze van twee kanten bekeken kunnen worden.”

“De eerste gedachte is dat vanuit ons perspectief we niets verkeerd hebben gedaan. Er zijn altijd twee perspectieven, denk ik. De FIA waren de arbiters hierin. We moeten nu met de FIA bespreken wat er hiervandaan gaat gebeuren.” Volgens de teambaas gaat Racing Point door met het gebruiken van de brake ducts in de races, beginnende met de tweede race in Silverstone van dit weekeinde.

“We kunnen de brake ducts niet veranderen, we kunnen niet vergeten wat we geleerd hebben”, zegt Szafnaur. “We hebben de sportieve regels gelezen en daarin wordt niet specifiek gezegd dat we niet kunnen doen wat we gedaan hebben. Andere teams hebben exact hetzelfde gedaan, misschien zelfs meer dan wij, maar op een manier. Dan is deze uitspraak verbijsterend.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS