Formule 1

Racing Point: 'coureursgerichte' benadering kan Vettel inspireren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2020 18:15 • Print artikel

SOCHI - Racing Points 'coureursgerichte' aanpak zal het mogelijk maken om Sebastian Vettels carrière nieuw leven in te blazen nadat hij zich heeft aangesloten bij het team volgend seizoen. Dat zegt technisch directeur Andrew Green.

Sebastian Vettel Ferrari F1


Viervoudig wereldkampioen Vettel sluit zich in 2021 aan bij het in Silverstone gevestigde team dat vanaf volgend jaar voortaan Aston Martin zal heten. Dat doet hij na een seizoen waarin zowel zijn vorm als zijn relatie met Ferrari is verslechterd.

Maar terwijl sommigen zich afvragen of de 33-jarige Duitser nog steeds heeft wat er nodig is om te gedijen in de F1 na zijn moeilijkheden in de afgelopen seizoenen, betoogt Green dat Racing Point Vettel kan helpen zijn 'mojo' te herwinnen dat hem hielp om 53 F1-overwinningen - de op twee na meeste zeges in de geschiedenis van het wereldkampioenschap - te behalen.

Green legde vervolgens uit hoe Racing Point hem kan helpen terug te keren naar zijn topvorm, gezien het succes met het omdraaien van de vorm van coureurs door de jaren heen. "Ik denk dat we Seb ook kunnen helpen", zei Green. "Hij bevindt zich op het moment niet op een geweldige plek in zijn hoofd. Ik denk dat hij zijn mojo een beetje kwijt is."

"En ik denk dat we gewoon het beste team zijn in het omdraaien van de vorm van coureurs en ze terug te krijgen op een goede plek. Dus ik denk dat we hem echt kunnen helpen."

Racing Point heeft het afgelopen seizoen gewerkt aan het verbeteren van de vorm van Lance Stroll, terwijl teamgenoot Sergio Pérez zijn reputatie heropgebouwd heeft na een slecht seizoen met McLaren toen hij zich in 2014 aansloot. Het heeft ook succes gehad met het verbeteren van Esteban Ocon tot een consistente punten-scorer in de afgelopen jaren.

Green suggereerde dat het feit dat Racing Point een kleiner team is dan Ferrari is een heel andere omgeving creëert een belangrijke rol zou spelen in hun poging het beste uit Vettel te krijgen. "Ik denk dat dat het geval zal zijn. Dat is wie we zijn", zei Green.
"Maar we zijn dan ook zeer coureurs-georiënteerd. We nemen veel tijd om onze coureurs te begrijpen en met hen te werken. We hebben dan ook een zeer sterke band met onze coureurs.

"Dat helpt om hen te koesteren en ervoor te zorgen dat ze zich comfortabel en veilig voelen en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken dat er dingen achter hun rug om gebeuren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS