Karting • Karting Diversen

Racepiloten Jentsen en Darragh Adriaenssens sterk op Raceway Venray: kampioen in V8 Oval Series

Uitgegeven door Bart • 8 januari 2022 01:30 • Print artikel

De racefamilie Adriaenssens heeft een succesvol raceseizoen 2021 achter de rug. Voor piloten Jentsen en Darragh stond de V8 Oval Series op Raceway Venray dit seizoen centraal en daarin werden de nodige successen geboekt met als kers op de taart het ASCAR-kampioenschap in deze brute racebolides. Daarnaast streden ze, uitkomend voor De Feyter Kart Racing in de kart mee in de IAME X30 Senior-klasse van de GK4 Kart Series. Daarbij kregen ze onvoorwaardelijke steun van hun vader, die zorg draagt voor de afstelling van de karts. Het jaar werd begin december met zus Kirsten afgesloten in de Tillotson T4 Series op de Landsard in Eindhoven.

Jentsen Adriaenssens

Jentsen Adriaenssens kroonde zich tot kampioen in de ASCAR-klasse van de V8 Oval Series, zijn broer Darragh eindigde als tweede. Jentsen: "Dit was ons vierde complete seizoen in de V8 Oval Series, al was het vorig jaar vanwege Covid geen volledig kampioenschap. In het laatste echte Nederlands kampioenschap heb ik de titel gepakt, dus ik startte dit jaar om mijn titel te verdedigen. Het jaar is heel goed verlopen, we konden steeds in alle races vooraan meestrijden. Ik heb een paar overwinningen en podiumplaatsen kunnen pakken, waardoor ik in het ASCAR-kampioenschap de eindzege heb genomen. Voorafgaand aan de laatste race ging ik het algemeen klassement nog als tweede in, maar op de laatste dag had ik een ongeluk. Door een kapotte auto kon ik in de laatste race niet meer van start gaan en zodoende ben ik vierde in het algemene kampioenschap geworden."

In de V8 Oval Series strijden de ASCAR-wagens tegen Offset-auto's. "De Offset-wagens lopen beter in de bochten. Om het gelijk te trekken krijgen wij iets meer power. Het zijn wagens met 450 pk met een volledig buienframe. Deze zijn speciaal gemaakt voor oval racing. Het is een goed seizoen geweest, we hebben goed kunnen presteren en dat is het belangrijkste."

Darragh Adriaenssens

Broer Darragh reed ook naar het podium en sloot het seizoen sterk af. "Het oval racen is een hele leuke ervaring. Het is spannend, deur aan deur racen en een hele uitdaging. Het is vergelijkbaar met de NASCAR in Amerika. In het begin van het seizoen had ik veel problemen en pech. Tegen het einde van het seizoen hadden we de auto weer goed voor mekaar. Alles werkte toen goed. Tijdens de laatste race heb ik de dagoverwinning in mijn klasse kunnen pakken en daardoor ben ik als tweede in het kampioenschap geëindigd."

Racefamilie Adriaenssens

Het IAME Benelux of andere races van de IAME en het Tillotson T4-kampioenschap reden de broers puur voor het plezier, maar wel met succes. Oudere zus Kirsten sloot ook aan en hun vader had zijn handen vol aan de preparatie van de karts. In de kwalificatie resulteerde dat in een mooie battle tussen de twee broers en hun zus. Jentsen: "We hebben veel lol gehad. In de kwalificatie reden we achter elkaar aan naar P1, P2 en P3. Dat was een mooi moment. Ook daarna is het goed gegaan en heb ik de dagoverwinning kunnen pakken." Darragh: "Het was plezant om met zijn drieën lol te kunnen maken en samen te kunnen knokken. Dit was zeker een geslaagd weekeind. De Tillotson T4 is een leuke klasse, de motoren en het chassis zijn gelijk en het komt echt aan op de rijder. Dat we dit met de familie kunnen doen, maakt het alleen maar leuker."

Zus Kirsten genoot van het racen tegen haar ervaren broers. "Ik had denk ik 1,5 jaar niet meer gekart en dan is het heel tof om samen met mijn broers te karten. Je merkt dat ik net dat beetje snelheid mis om met hen de strijd aan te gaan, maar ik heb veel plezier gehad. Jentsen won, Darragh werd derde en ik eindigde op de zesde plaats. En dat is toch een goede prestatie voor een moeder van twee dochters, Hannah van 3,5 en Noélie van 1,5. De oudste heeft al in de kart gezeten en al goed getraind met nonkel Jentsen. Het is nog een babykartje, maar we zien wel degelijk de snelheid. Vroeger ging ik al mee naar de kartbaan. Ik heb zelf een seizoen in de BEKC gereden en ook wedstrijden bij Chrono Karting en het BMC, maar ik was vooral de grote zus die de karts mocht kuisen. Wie weet komt de volgende generatie er binnenkort aan."

De racefamilie Adriaenssens bedankt het team van DFK, Yves van de Merck, Raceway Venray en hun sponsoren Acol, Texaco, AKC Automotive, Lumar en Elektro Goormans.

Jentsen Adriaenssens

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS