Karting • Iame X30 Euro Series

Racen.. rennen en racen... Luuk Taal (9) wint in twee klassen

Uitgegeven door Bart • 7 mei 2021 09:40

Venray – Het was een drukke dag voor Luuk Taal tijdens de Clubrace op Raceway Venray. Het 9-jarige karttalent uit Oud-Beijerland reed in zijn eigen Mini Parilla-klasse, maar mocht het ook eens proberen in een elektrische kart van de BeNeLux Electric Series 2021. Tussen beide klassen zat slechts 30 seconden, dus het was rennen geblazen om op tijd in de volgende kart te zitten. En toch kreeg Luuk het voor elkaar om in beide klassen de grootste beker mee naar huis te nemen.

Luuk Taal

En zo is de prijzenkast in huize Taal weer een stukje voller. Eerder dit jaar werd Luuk Taal al derde tijdens de IAME Winter Cup in Valencia en bij de eerste twee races van het IAME Benelux-kampioenschap eindigde hij twee keer als tweede. Ondanks het drukke programma had de razendsnelle karter genoten van de Clubrace in Venray.

“Ik heb voor het eerst in mijn leven in een elektrische kart gereden en dat naast mijn eigen klasse Mini Parilla”, vertelt Luuk enthousiast. “Wat niet zo fijn was, was dat er slechts 30 seconden tussen beide races zat. Ik stapte in voor de elektrische kart, won die race en daarna moest ik rennen naar de volgende kart en die race heb ik ook gewonnen. Hoe ik dat doe? Focussen. Daar heb ik wel een trucje voor, maar dat hou ik voor mezelf. Dat is geheim.”

Luuk rijdt dit jaar de IAME Euro Series, het Benelux-kampioenschap en de UK Championships. De elektrische kart was een tussendoortje. “Die kart trekt veel sneller op en hij maakt bijna geen geluid, maar ik vond het wel leuk om een keer te proberen.”

Luuk Taal

En dus kan zijn blik weer volledig op de Mini Parilla. “Ik rij nu vier jaar in de Mini Parilla en wil dit jaar hoog eindigen in het Europees kampioenschap. Tijdens de eerste race van de IAME Euro Series in Mariembourg had ik veel motorpech, als je kijkt naar de tijden had ik wel derde of vierde kunnen worden.”

Zijn twee bekers in Venray waren het hoogtepunt van een meivakantie vol karten. Luuk trainde in Mariembourg met Rocco Coronel en beide kartvrienden logeerden bij elkaar.

Luuk Taal wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Gulf Oil, Gulf Nederland, Kia De Beer, Steengoed Ontwikkelt, Interfilling, Calex Holland, Havecon, Enjoy Apartments, Schaften Trucks, IFQS, IMT, Das_Kaiserblick, Voorwinden Groep, Zegwaard en Gezonde Praktijken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS