Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

RaceXpressOnTour@Nurburgring - Ammermüller en Engelhart soevereine winnaars van de ADAC GT Masters-race op zaterdag; Langeveld uitstekend 12e, Schothorst P15

Uitgegeven door Peter Vader • 16 augustus 2020 14:28

Michael Ammermüller (34) en Christian Engelhart (33) zijn de soevereine winnaars van de ADAC GT Masters-race op zaterdag op de Nürburgring. De Porsche-rijders behaalden niet alleen de eerste seizoenszege voor de 911 GT3 R, maar het was ook de eerste zege van hun SSR Performance-team uit München. RaceXpress-fotograaf Johann van de Kerkhof legde de spannende race voor u vast op beeld. De kampioenschapsleiders Luca Stolz (25) en Maro Engel (34), beiden uitkomend voor Toksport WRT met hun Mercedes-AMG GT3 Evo, kwamen 0,7 seconden later over de eindstreep. In de laatste ronde pakten de kampioenen Patric Niederhauser (28) en Kelvin van der Linde (24), beiden Rutronik Racing, de derde plaats op het podium in hun Audi R8 LMS. "Een geweldige dag", zei de gelukkige winnaar Michael Ammermüller, "Eerst de pole position en nu ook nog de overwinning. Het team heeft ons vandaag een perfecte auto bezorgd."

null
Michael Ammermüller en Christian Engelhart waren de soevereine winnaars van de ADAC GT Masters-race op zaterdag

De race op zaterdag op de Nürburgring werd vanaf de start gedomineerd door de uiteindelijke winnaars. Polesitter Ammermüller verdedigde de leiding bij de start en beeindigde zijn eerste ronde net voor Maro Engel. Zelfs in de vroege stadia van de eenurige race wist het leidende duo gemakkelijk van hun achtervolgers weg te rijden. Zelfs na een korte safety car-fase om de Bentley van Constantin Schöll (22) en Jordan Pepper (24), beide T3-HRT-Motorsport hulp te verlenen, bleven de Porsche van SSR Performance en de Mercedes-AMG van Toksport WRT vooraan. De verplichte pitstops met een coureurswissel in het midden van de race veranderden niets aan deze volgorde: Christian Engelhart, die het overnam van Ammermüller, keerde terug naar de baan voor Engel's partner Luca Stolz - zonder dat de nummer twee een echte kans had om aan te vallen. Toen de safety car voor Rahel Frey (34) / Hendrik von Danwitz-Tönisvorst (21), beiden uitkomend voor Aust Motorsport, voor de tweede keer de baan opreed in het laatste kwartier van de race vanwege een ongeval met de Audi, bevonden zich de als derde geplaatste finishers bijna 15 seconden achter de twee leiders. Bij de finish had Engelhart een voorsprong van 0,7 seconde en verzekerde zo zijn SSR Performance-team de eerste overwinning in pas hun vijfde race in de ADAC GT Masters.

null
Niels Langeveld succesvol twaalfde!

Niels Langeveld beleefde een uitstekende race en pakte samen met teamgenoot Maximilian Paul de twaalfde plaats met hun Audi R8. Steijn Schothorst ging ook helemaal niet verkeerd, hij eindigde op P15 zijn Lamborghini. Indy Dontje kwam niet verder dan P26.