Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

RaceXpressOnTour@Nürburgring - Titelverdediger Niederhauser snelste rondetijd; Dontje P15, Schothorst P24, Langeveld P29

Uitgegeven door Peter Vader • 14 augustus 2020 20:32 • Print artikel

Dit weekend wordt op de Nürburgring de tweede ronde verreden van de ADAC GT Masters. RaceXpress fotograaf Johann van de Kerkhof is ter plekke aanwezig om vooral de verrichtingen van de aanwezige Nederlanders (Indy Dontje, Steijn Schothorst, Niels Langeveld) te volgen. Maar ook de andere deelnemers in het aansprekende GT-startveld zullen volop door zijn lens opgepikt worden. Op vrijdag begon een warm weekend op de Nürburgring met Audi-coureur Patric Niederhauser (28/ CH, Rutronik Racing) die de beste rondetijd realiseerde in de eerste vrije training van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. De kampioen van vorig jaar degradeerde Mick Wishofer (20/ A, Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing) in de beste Mercedes-AMG en Jordan Pepper (24/ ZA, T3-HRT Motorsport) in de Bentley naar de andere posities.

Audi R8 Nr31 van Patrick Niederhauser
Snelste tijd voor de Audi R8 Nr31 van Patrick Niederhauser met een tijd van 1:28.034

Voortdurende verbetering rondetijden
In de sessie van een uur verbeterden de rondetijden tot het einde gestaag. Uiteindelijk was Niederhauser, die net als in 2019 met medekampioen Kelvin van der Linde (24 / ZA) uitkomt, de snelste met 1.27.671 minuten. Al in de test op donderdag behaalde het duo de absoluut beste tijd. "Dit is voor ons een mega positieve start van het weekend. Onze start op de Lausitzring was solide met P5 en P6. Maar we wisten dat we nog wat tempo moesten vinden voor dit weekend. We hebben ons intensief voorbereid. Ik ben gisteren al in de auto gestapt. Het hele team is in een goed humeur en super gemotiveerd. Het was belangrijk om het resultaat van gisteren opnieuw te kunnen bevestigen. We zijn eigenlijk op een heel goed pad met de auto. Nu moeten we morgen in de kwalificatie heel goed worden uitgezocht."

Indy Dontje Mercedes AMG GT3 ADAC GT Masters
Indy Dontje

Opvallende prestatie Bentley
De Mercedes-AMG GT3 Evo van Mick Wishofer (20 / A) en Dorian Boccolacci (21 / F, beide Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing) eindigde 0,247 seconden achter Niederhauser. Met de derde plaats zette Jordan Pepper (24 / ZA, T3-HRT-Motorsport) een uitroepteken neer achter de inschrijving met hun nieuwe Bentley Continental GT3. De Zuid-Afrikaan, die de auto deelt met Constantin Schöll (22 / A), reed een rondetijd van 1.27.943 minuten. "Ik ben erg blij met de derde plaats", zei Pepper. "We hebben tijdens de test al goede rondetijden behaald. Onze auto past veel beter op de Nürburgring dan op de Lausitzring, waar ik erg blij mee ben. Maar we moeten stap voor stap verbeteren omdat we niet weten welke bandenstrategie de andere teams hebben gebruikt. We hebben de verse banden bewaard voor de tweede training in de namiddag. We hebben nog werk te doen omdat we 0,3 seconde te kort zijn van de beste tijd. Maar het resultaat was voor ons een eerste indicatie van een veel beter weekend dan bij de seizoensopener. "

De vierde plaats ging naar Philip Ellis (27 / GB) en Raffaele Marciello (25 / I, beide Knaus-Team HTP-Winward) in een andere Mercedes-AMG, Alfred Renauer (35 / Jedenhofen) en Sebastian Asch (34 / Ammerbuch, beide Precote Herberth Motorsport).

Niels Langeveld Audi R8
Niels Langeveld

De Nederlanders
Indy Dontje toonde zich tevreden over de door hem en zijn teamgenoot Maximilian Götz gerealiseerde vijftiende tijd met 1:28.675, met hun opvallend gele Mercedes-AMG van het MANN Filter Team HTP Winward. Steijn Schothorst rijdt samen met Tim Zimmermann de Lamborghini Huracan van het GRT Grasser Team en kwam tot de 24e tijd ( 1:28.846 ) Vijf plaatsen verder vinden we Niels Langeveld op P29, die opnieuw een Audi R8 zal rijden van T3-HRT-Motorsport. De kleine tijdsverschillen die al aan het begin van het seizoen zichtbaar waren, waren ook duidelijk in de eerste training in de Eifel. Dit keer waren er 25 auto's binnen een seconde. De twee races in de Eifel worden op zaterdag en zondag vanaf 13:00 uur live uitgezonden door SPORT1. Ze zijn ook online te zien in de livestream op sport1.de, adac.de/motorsport en youtube.com/adac.

steijn Schothorst
Steijn Schothorst

Resultaten eerste vrije training ADAC GT Masters Nürburgring vrijdag 14 augustus 2020:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS