Autosport NL • Autosport NL Diversen

RaceXpressOnTour@Zandvoort! Oude tijden herleven tijdens de Historic Grand Prix; is dit de nieuwe toekomst?

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 8 september 2020 20:26 • Print artikel

Sinds 2012 organiseert Circuit Zandvoort, sinds kort omgetoverd tot CM.com Circuit Zandvoort, een weekend lang de Historic Grand Prix. Een evenement wat sindsdien een vaste waarde op de kalender is geworden. En terecht! Het is een weekend waar jong maar zeker ook oud hun harten kunnen ophalen aan de schitterende racebolides in de diverse klasses en het is evenement waar RaceXpress graag elk jaar aandacht aan besteed.

CM.com Circuit Zandvoort Historic Grand Prix 2020- 1

Gedurende de laatste jaren werd het historische evenement druk bezocht, met bezoekers aantallen waarvan de DTM en ADAC GT Masters alleen maar durven te dromen. En ondanks de coronacrisis is de organisatie er wederom in geslaagd om ook het afgelopen weekend voor iedereen weer een aantrekkelijk programma te presenteren.

CM.com Circuit Zandvoort Historic Grand Prix 2020-2

Van “de strijd der dwergen” met hun Fiat Abarths, Mini Coopers en NSU’s, de Masters Historic Formule One en de Aston Martins Endurance Legends, tot en met de Porsches en de Aston Martin V12 Vantage GT3 die in Le Mans en het WEC reden, was er voor iedereen iets te zien dat de harten sneller deed kloppen. En natuurlijk was ook het geluid zoals we dat maar graag horen. Een klein nadeel was dat er een beperkt aantal kaarten voor de toeschouwers verkocht mochten worden, vanwege de onderlinge afstand beperkende Corona-maatregelen. Maar beter iets dan helemaal niets. De deelnemers en teams zijn ontzettend toegankelijk en relaxed, bij de tenten van de teams kun je rustig rondkijken en foto’s maken en alle teamleden zijn altijd bereid om vragen te beantwoorden over de techniek en geschiedenis van de auto’s. Hoe anders is dat bij de moderne raceklassen.

CM.com Circuit Zandvoort Historic Grand Prix 2020-3

En misschien, heel misschien, is dit wel de nieuwe toekomst. Met het verdwijnen van diverse raceklassen en hun geliefde brandstofmotoren en het steeds verder verstommen van het motorgeluid, zullen liefhebbers zich meer en meer aangetrokken voelen tot dit soort evenementen zoals het Goodwood Festival, de Historic 24 Hours of Le Mans en de Historic Grand Prix in de Zandvoortse duinen. Bij die evenementen kan een petrol head nog die heerlijke V8 en V12 motoren horen krijsen. En voor de jeugd is het aanschouwen van een serieus stukje (race)geschiedenis ook interessant. Niet voor niets groeit de interesse in het historic racen ieder jaar weer. Een bloeiende racecategorie voor jong en oud met een hoog niveau van entertainment!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS