Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

RaceXpressOnTour@Nürburgring: Raffaele Marciello vestigt een nieuw kwalificatierecord + FOTO’S

Uitgegeven door Peter Vader • 6 augustus 2022 12:27 • Print artikel

Dit weekend vindt op de Nürburgring een ronde van de ADAC GT Masters plaats. Het internationale Duitse GT-kampioenschap, is de "League of Super Sports Cars" en één van 's werelds toonaangevende series in GT-races. Ongeveer 30 sportwagens met ongeveer 550 pk van zeven verschillende fabrikanten inspireren de in groten getale aanwezige GT-fans. RaceXpress-fotograaf Johann van de Kerkhof is dit weekend aanwezig op de Nürburgring om verslag te doen van dit evenement. In het format van de ADAC GT Masters delen twee coureurs een auto en halverwege de 60 minuten durende sprintrace is er een coureurswissel. Het internationale coureursveld bestaat uit meer dan 30 professionele coureurs van topklasse, waaronder zeven coureurs met Formule 1-ervaring. De kalender telt in totaal veertien evenementen en de vaste bandenleverancier is Pirelli.

ADAC GT Masters Nürburgring Nr48 Marciello Mercedes

Raffaele Marciello (27/I) blafte opnieuw met de Mamba. De Mercedes-AMG-fabriekscoureur van het ‘Mann-Filter Team Landgraf’ was zaterdagochtend de snelste coureur in de eerste kwalificatie op de Nürburgring met een tijd van 1:25.544 minuten, waarmee hij een nieuw ADAC GT Masters-kwalificatierecord vestigde. Naast de Pirelli Pole Position Award behaalden hij en zijn teamgenoot Maro Engel (36, Monte Carlo) drie extra punten voor het algemeen klassement, waardoor het gat met de leiders werd verkleind tot tien punten.”Ik ben zeer gelukkig. Het was tot nu toe een geweldige week met de overwinning in Spa en nu de pole in de ADAC GT Masters. Ik had plezier op de baan, weinig verkeer en kon een zeer snelle ronde neerzetten", zei Raffaele Marciello na zijn vierde poleposition in de ADAC GT Masters.

De eerste kwalificatie bij de vierde tourstop van het Duitse GT-kampioenschap begon zaterdagochtend om 09:00 uur onder een stralende zon, maar een koele twaalf graden op de Nürburgring. De coureurs hadden meerdere ronden nodig om de banden in het optimale temperatuurvenster te brengen. Dus het was pas halverwege de kwalificatie voordat de spannende jacht op de snelste tijden begon. De leiding veranderde verschillende keren, Raffaele Marciello nam uiteindelijk de leiding in ronde acht en zette een ronde later de toptijd van de dag neer. Zijn merkgenoot Fabian Schiller (24, GER) van Drago Racing Team ZVO eindigde 0,186 seconden achter, waardoor hijzelf en Jules Gounon (27, GER) op een uitstekende startpositie voor de zevende manche van de ADAC GT Masters stonden.

ADAC GT Masters Nürburgring Nr63 Lamborghini

Ayhancan Güven (24/TR) van Team Joos Sportwagentechnik ging vrijdag in de vrije training verder waar hij was gebleven en reed als derde snelste over het 3.629 kilometer lange Eifel-circuit in de Porsche 911 GT3 R met #91. Door het extra punt dat te verdienen viel, nam hij samen met Christian Engelhart (35/Starnberg) de leiding in het algemeen klassement. Dit geeft het coureursduo een grote kans om ‘Halbzeitmeister’ te worden in het Duitse GT-kampioenschap. Naast de Porsche zal de bemanning van Elias Seppänen (18, FIN) en Frank Bird (22, GB) de race starten vanaf de vierde plaats met de #84 Mann-Filter Team Landgraf Mercedes-AMG GT3 Evo. Patric Niederhauser (30, CH) eindigde als vijfde in de Audi R8 LMS GT3 Evo II met nummer 15 van Rutronik Racing, die hij samen met Luca Engstler (22, DEU) rijdt.

ADAC GT Masters Nürburgring Porsche Guven

ADAC GT Masters Nürburgring Nr4 Mercedes

ADAC GT Masters Nürburgring Nr20 BMW

ADAC GT Masters Nürburgring Nr54 Audi

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS