Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

RaceXpressOnTour@Nürburgring: Mercedes overwinning bij de ADAC GT Masters; Nick Catsburg en Thierry Vermeulen vallen uit op de zaterdag

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 7 augustus 2022 04:12 • Print artikel

Het team van MANN-FILTER Team LANDGRAF kwam, zag en overwon. Ze finishten als eerste met hun Nr48-Mercedes-AMG GT3 bij de zaterdagrace, op het fraaie circuit van de Nürburgring tijdens de zevende en achtste ronde van de ADAC GT Masters. Al bij de kwalificatie op zaterdag eiste het duo de pole position op, daarbij gevolgd door de rijderscombinatie Schiller/Gounonvan van het Drago Racing Team ZVO, ook in een Mercedes-AMG GT3. De derde plaats was voor het duo Güven-Engelhart van het Team Joos Sportwagentechnik met de Nr22-Porsche 911 GT3 R.

ADAC GT Masters Nürburgring startveld

Veel strijd
Meteen na de start trok Marciello een gat met de concurrentie en dat bleef eigenlijk zo tijdens de hele wedstrijd ondanks twee safety car fases en de pitstops met de rijders wissel. In het midden van het veld barste wel een leuke strijd los tussen de auto’s van Aitken / Balboa in de Emil Frey Racing Lamborghini Huracan GT3 EVO 8, Zimmermann / Mies in de Montaplast by Land Motorsport(DEU) Audi R8 LMS evo II GT3, Marschalkowski / Stolz van het Mercedes-AMG Team ZVO Mercedes-AMG GT3 , Krütten (DEU) / Green in de Schubert Motorsport BMW M4 GT3 en Wishofer / Lappalainen met de Emil Frey Racing (CHE) Lamborghini Huracan GT3 EVO.

Veel contact
Er werden wat tikken uitgedeeld en er werd nogal wat geduwd. Vooraan veranderde er weinig, tot aan de pitstops reden de wagens in de volgorde zoals ze van hun kwalificatiepositie van start gegaan waren. Een slimme pitstopstrategie zorgde ervoor dat Sturm / Müller in de Allied-Racing(DEU) Porsche 911 GT3 R een plaats opschoven en zo de tweede plek bij de finish opeisten.

Onfortuinlijke Nederlanders
Nick Catsburg in de Nr20-Schuber Motorsport BMW, moest al vrij vroeg in de beginfase van de race met technische problemen opgeven. Thierry Vermeulen, die van een achttiende plaats gestart was, kon aanvankelijk het tempo goed volhouden, maar halverwege de wedstijd liep zijn Nr33-Audi dusdanige schade op door diverse aanrijdingen, dat het team kort na de rijderswissel besloot de auto in de pitbox te parkeren.

ADAC GT Masters Nürburgring 3x Audi R8

ADAC GT Masters Nürburgring Porsche Nr22

ADAC GT Masters Nürburgring BMW M4 GT3 Nr20

ADAC GT Masters Nürburgring Thierry Vermeulen Nr33 Audi R8

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS