Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

RaceXpressOnTour@Lausitzring - Sterke zege WRT-team in de ADAC GT Masters voor Vanthoor en Weerts + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 2 augustus 2020 17:01 • Print artikel

Het Audi-raceteam, een van de bekendste teams in de internationale GT-races, behaalde zijn eerste overwinning in het eerste raceweekend in de ADAC GT Masters. Nadat Dries Vanthoor (22 / B, Team WRT) poleposition behaalde in de strakste kwalificatiesessie in de geschiedenis van de ADAC GT Masters, waren de Belg en teamgenoot Charles Weerts (19 / B) onverslaanbaar in de zondagrace op de Lausitzring . Met een zelfverzekerde prestatie reed het duo naar een veilige overwinning. De tweede plaats ging naar de racewinnaars van de vorige dag, Luca Stolz (25 / Brachbach) en Maro Engel (34 / Monte Carlo, beide Toksport WRT). Derde op het podium waren Robert Renauer (35 / Vierkirchen) en Sven Müller (28 / Bingen am Rhein, beide Precote Herberth Motorsport) in de beste Porsche.

"Het was een geweldige race voor ons", aldus winnaar Vanthoor. "Ik ben erg blij dat Charles en het WRT-team een overwinning hebben behaald tijdens hun eerste raceweekend in de ADAC GT Masters."

null

Vanthoor een klasse apart
De eerste helft van de tweede race van het seizoen stond in het teken van pole-setter Dries Vanthoor. De Audi Sport-rijder verloor kort na de start de leiding van Porsche-rijder Sven Müller, maar de Belg kwam terug in de eerste bocht. Daarna nam Vanthoor gestaag de leiding. Soms reed hij meer dan een halve seconde sneller dan zijn achtervolgers. Toen hij halverwege de race de nummer 32 zwarte Audi overhandigde aan partner Charles Weerts, was het tijdverschil met zijn achtervolger net geen 14 seconden. Weerts vergrootte zelfs zijn voorsprong enigszins. Echter, een late safety car-fase om de Bentley te herstellen van Constantin Schöll (21 / A) en Jordan Pepper (24 / ZA, beide T3-HRT-Motorsport), die door een botsing omgekeerd stond, duwde het veld opnieuw samen. Maar ondanks buitentemperaturen van meer dan 30 graden, weerstond Weerts, die dit jaar de jongste piloot in het startveld is, de grote druk en bleef voorop met de herstart. Hij had een voorsprong van bijna 3,8 seconden aan de eindstreep en behaalde zijn eerste eindoverwinning in zijn "Super Sports Car League" tijdens zijn premièreweekend en zegevierde ook in het Pirelli Junior-klassement voor jonge coureurs.

null

De zaterdagwinnaars Luca Stolz en Maro Engel moesten deze keer genoegen nemen met de tweede plaats, maar verlieten de Lausitz als eerste leiders van het net geopende seizoen. Na een nacht doorwerken om hun de dag ervoor zwaar beschadigde Porsche te repareren, bedankten Robert Renauer en Sven Müller hun team met een derde plaats. In een andere 911 GT3 R eindigden Michael Ammermüller (34 / Rotthalmünster) en Christian Engelhart (33 / Starnberg, beide SSR Performance) als vierde. Achter hen leidden titelverdediger Patric Niederhauser (28 / CH) en Kelvin van der Linde (24 / ZA, beiden Rutronik Racing) als vijfde een Audi-trio, onder leiding van Kim-Luis Schramm (23 / Meuspath) en Christopher Mies (31 / Heiligenhaus, beiden Montaplast by Land Motorsport) op de zesde plaats en Rolf Ineichen (42 / CH) en Mirko Bortolotti (30 / I, beide Team WRT) werden zevende. Ineichen won ook het Pirelli Trophy-klassement.

null

De plaatsen acht tot tien kwamen met Indy Dontje (27 / NL) en Maximilian Götz (34 / Uffenheim, beide Mann-Filter-Team HTP-Winward), Jimmy Eriksson (29 / S) en Daniel Keilwitz (30 / Villingen, beide) Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing) evenals Philip Ellis (27 / GB) en Raffaele Marciello (25 / I, beide Knaus-team HTP-Winward) drie Mercedes-AMG GT3 Evo naar de finish. Steijn Schothorst eindigde op P19 en Niels Langeveld op P21. De tweede dag op de Lausitzring verliep voor de Nederlanders dus minder gunstig dan de hoopgevende resultaten op de eerste dag.

Resultaten ADAC GT Masters Lausitzring Race 2:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS