Karting • Karting Diversen

RK KartRacing zorgt met persoonlijke aanpak voor ideaal klimaat voor prestaties in de kartsport

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2020 16:16 • Print artikel

ZOETERMEER – Persoonlijk, professioneel, passend bij de rijder en oog voor detail: RK KartRacing powered by TPX is een nieuw kartteam dat zijn rijders op de eerste plek zet. Dat heeft geresulteerd in een equipe met – op dit moment – vijf rijders die met plezier hun sport op hoog niveau uitoefenen. Bovendien ontwikkelen ze zich in rap tempo in de verschillende kampioenschappen waaraan het team meedoet.

RK KartRacing

“Racerij is gewoon een verslaving. We doen dit omdat er vraag naar was”, zegt teammanager Ashkan Kavehzadeh. “We zijn al jaren bezig. Eerst met mijn zoon Ryan die zowel op binnen- als op buitenbanen rijdt. Het begon als een hobby. We besloten op dag één dat we alles zelf zouden doen. Dat is de reden waarom we geïnteresseerd zijn in de kartsport. Alles zelf uitvinden, zelf dingen doen.”

In vijf jaar tijd hebben Ashkan en Ryan diverse chassis’ en motoren getest. De knowhow die daarmee werd opgedaan, werd steeds weer in wedstrijden toegepast. Dat heeft het team gebracht waar het nu staat.

Om het zo professioneel mogelijk te kunnen runnen, wordt RK KartRacing door twee topbedrijven in het Nederlandse karten ondersteund. Zo werkt de equipe samen met TPX Kartservice uit Zoetermeer voor de dagelijkse benodigdheden en ondersteuning. Verder komt de ondersteuning op motorisch gebied van het gerenommeerde Red Engines. Ahskan: “Wij als team vinden dat je krachten moet bundelen en kennis moet delen met onze vrienden en collega’s op de baan en ernaast. Samen staan we sterk.”

Met de komst van Xander van Dalen werd het team in januari dit jaar officieel. “Xander had bij twee andere teams gereden. Dat was gewoon niet zijn ding en zo is hij bij ons gekomen. Bij ons krijgt hij meer aandacht, één-op-één-begeleiding. Eén op één begeleiden vinden we het allerbelangrijkst. Ik houd niet van nummertjes in mijn tent.”

RK KartRacing

Aan de hand van die filosofie heeft RK KartRacing de volle aandacht voor elke rijder. Ashkan: “Als er wat is, zitten we er bovenop. De relatie tussen de rijder en de monteur is heel belangrijk. Je moet elkaar kunnen aanvoelen. Als ik iets tegen de rijder zeg, moet hij of zij het uitvoeren, maar ook andersom. Zo zijn we gegroeid.”

Het team bestaat nu uit vijf rijders, want in de loop van het seizoen zijn ook ook Damian Simonis (KZ-schakelkart) en Summer Webb (Rookie4Shift in het NK viertakt) aangesloten en onlangs meldde zich nóg een nieuwe rijder bij het team. Alle rijders komen in verschillende kampioenschappen uit. “We zoeken kampioenschappen die bij de rijder passen en wat betaalbaar voor ze is. En dat gaat we langzaam uitbreiden. Zo komt er nu nog een nieuwe jongen bij ons rijden.”

Ryan komt uit in het NK IAME en het IAME Benelux-kampioenschap in de Senioren-klasse. Xander van Dalen rijdt Kart4Fun in de Rotax Max Senioren-klasse, Damian Simonis komt in het NK uit in de KZ-klasse en Summer Webb rijdt in de Rookie4Shift-klasse in het NK. Verder gaat de nieuwe rijder in de Rotax Max Junioren-klasse racen.

Overigens bewees Summer onlangs in het NK dat ze snel is door geregeld naar het podium te rijden. “Ze staat ook goed in het kampioenschap. Misschien dat ze terugkeert naar IAME, dat is aan haar. Voorlopig doet ze het prima. Damian Simons gaat in de KZ2 de puntjes op de i zetten, want dat is een heel pittige klasse.”

Ryan Kavezadeh

Ashkan runt het team naast zijn bedrijf in elektrotechniek en beveiliging. Een uitdaging, maar met goede planning lukt het hem om alles uitstekend voor elkaar te hebben. “Dat lukt vooral omdat ik de goede mensen om me heen heb. En bij het team werkt iedere vader mee. Precies zoals Ryan en ik vroeger begonnen zijn.”

Voor meer informatie over de racebegeleiding of testmogelijkheden neem vrijblijvend contact op met Ashkan Kavehzadeh. Check voor meer info op de website van: rk-kartracing.com.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS