Formule 1

REACTIE Max Verstappen na sprintrace: "Raar om zo pole te pakken"

Uitgegeven door Bart • 17 juli 2021 16:46

Max Verstappen mag tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië van pole position vertrekken. De Red Bull-coureur deed dat niet door de snelste tijd te rijden in de kwalificatie, maar door de allereerste sprintrace op zijn naam te schrijven. Een ijzersterke start zorgde ervoor dat Verstappen voor Lewis Hamilton mag vertrekken.

Sprintrace Max Verstappen


Verstappen wist dat de start één van zijn weinige kansen zou worden. "We hadden een hele goede start en daarna moest ik hard pushen om hem voor te blijven. Toch moest ik ook aan de banden denken, want we kregen aardig wat blaren. Tijdens de race wordt bandenmanagement ook heel belangrijk, maar dat geldt voor iedereen."

De eerste sprintrace zorgde voor een apart gevoel bij Verstappen. "Het is best wel raar om op deze manier pole te pakken. De race zal opnieuw spannend worden. Hopelijk hebben we dan weer een goede start en een goede race."

Verstappen kreeg na de sprintrace een krans omgehangen en maakte samen met Hamilton en Bottas in een bus een ereronde over het circuit van Silverstone. De tribunes waren uiteraard vooral gevuld met Hamilton-fans. "Natuurlijk steunen de fans hier vooral de Britse coureurs, maar ik wil er zondag een mooie strijd met Lewis van maken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS