Formule 1

REACTIE Max Verstappen na crash met Lewis Hamilton: "Je hebt twee man nodig om door de bocht te komen"

Uitgegeven door Bart • 12 september 2021 19:02 • Print artikel

Max Verstappen werd zondag na de race bestraft met een gridstraf van drie plaatsen voor zijn aandeel in de crash met Lewis Hamilton. De stewards wezen de Red Bull-coureur aan als schuldige, terwijl ook Hamilton zijn rivaal had afgesneden. Verstappen baalde van een slordige race die hij met een betere start wellicht had kunnen winnen.

Max Verstappen


“Er gebeurde tijdens de race veel wat vanuit ons gezien niet goed was”, aldus Max na de race op Verstappen.com. “Ik had een slechte start omdat we wat minder grip dan gisteren hadden en ik niet goed wegkwam. Onze strategie was ook niet goed, omdat we een undercut kregen, dus dat gaan we analyseren. Bij mijn pitstop ging er rechtsvoor iets mis, terwijl we gewoonlijk juist heel goed zijn in pitstops.”

Verstappen crashte samen met Hamilton, waardoor beide coureurs geen punten scoorden. “We zaten dicht bij elkaar in bocht één en Hamilton kneep me bij het remmen in de bocht, waardoor ik het groene gedeelte op moest om te voorkomen dat we elkaar zouden raken. Daarna probeerde ik buitenom te gaan, maar hij bleef me afknijpen. Dat had ik niet verwacht en was ook niet nodig. Op een gegeven moment had ik niet meer genoeg ruimte om die bocht te maken, waardoor we er beiden vanaf gingen.”

“Crashen wil ik natuurlijk nooit. Ik wil gewoon mooi racen”, vervolgt Verstappen. “Maar je hebt twee man nodig om samen die bocht door te komen. Als er een daarvan niet wil meewerken, houdt het natuurlijk op. Ik wilde met hem samenwerken, ik wilde racen. Helaas raakten we elkaar.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS