Formule 1

REACTIE Max Verstappen: "Ik denk dat we het hele weekend al een beetje achter liggen, dat was terug te zien in de kwalificatie"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 31 juli 2021 15:31 • Print artikel

BOEDAPEST - Max Verstappen was de snelste man tijdens de eerste twee delen van de kwalificatiesessie op de Hungaroring, maar de Red Bull-coureur moest zijn meerdere erkennen in de bolides van Mercedes. Lewis Hamilton pakte de poleposition in een tijd van 1:15.419. Dit was een halve seconde sneller dan de beste tijd van de Nederlander in de RB16B. Het was niet wat Verstappen had verwacht. Hij was dan ook niet blij met het resultaat.

F1 2021 Max Verstappen


"Het is moeilijk te zeggen", begint hij na afloop van de kwalificatie tijdens het podiuminterview. "Ik denk dat we het hele weekend al een beetje achter liggen. Dat was terug te zien in de kwalificatie. Dit is niet waar we op hadden gehoopt, maar we staan op de derde plek. We zullen zien wat we kunnen doen."

"De grip is groter op deze band", vervolgde Verstappen. "We zullen het gaan zien in de race. Het zal lastig worden en de softs zullen niet zo lang meegaan als de mediums. Maar het zal ons een goede kans kunnen geven."

Er was wel bewust gekozen om op de softs door te rijden in Q2, want de tijd van Verstappen was alles behalve veilig. "We deden dat omdat de anderen hun tijd aan het verbeteren waren. Mijn rondetijd op de mediums was op het randje voor de top tien geweest. Daarom besloten we om de ronde op de softs af te maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS