Karting • GK4 Kartseries

Quinten van Leeuwen ongenaakbaar in Genk: drie keer racewinst!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juli 2021 16:40 • Print artikel

GENK – Quinten van Leeuwen liet afgelopen weekeinde zijn visitekaartje achter op het kartcircuit van Genk. De talentvolle karter uit Lelystad won alle drie heats in de klasse Mini Parilla Nationaal-klasse. Dat gebeurde op een doorgaans nat circuit.

Quinten van Leeuwen

“Ik ben goed op een natte baan”, zei de overtuigende winnaar. “Maar ook op een droge baan, hoor. Drie keer winst. Dat voelt heel fijn. Ik weet niet goed wat ik er nog meer over moet zeggen.”
In de eerste heat startte Quinten vanaf P2. “De jongen voor mij maakte ineens een fout”, aldus de talentvolle coureur. “Dat was mooi meegenomen. Ik kon daardoor die eerste heat nog winnen.”

Hij wist in de openingsronde van de tweede heat direct een gat te slaan ten opzichte van de concurrentie. Dat gat werd wel kleiner naarmate de race vorderde, maar Quinten behield de leiding. “Ik heb vaak in de regen getraind”, verklaarde hij zijn uitstekende optreden in moeilijke omstandigheden.

“Niet in Genk, maar op andere circuits. Ik ben een goede regenrijder. Als de kart maar goed is afgesteld. Ik houd niet van half-half. Het moet of nat zijn, of droog. Nee, het was niet zo dat ik hoopte op regen. Toen ik hoorde dat het zou gaan regenen, had ik daar geen gedachten bij. Eerlijk gezegd maakt het me allemaal niet veel uit. Je moet toch aan de bak.”

In de derde heat startte Quinten vanaf pole, maar niet bepaald op een soepele wijze. “De motor viel uit”, zei de leerling van basisschool Leonardo in Harderwijk. “Ik lag daardoor even tweede. Of ik in paniek raakte? Nee, ik was niet bezorgd, ik kreeg van achteren een zetje waardoor de kart weer ging lopen.”

Hij vervolgde: “In de laatste bocht maakte de jongen voor me een foutje en kwam ik weer aan de leiding. Ik heb die race wel wat rustiger gereden, vanwege de regen. Nou, de andere rijders kwamen niet dichterbij. Het was dus een goede keuze om het wat rustiger aan te doen.”

Quinten van Leeuwen

Hij heeft nu vakantie tot eind augustus. Maar die vakantie staat in het teken van de kart. Komen weekeinde rijdt Quinten de derde ronde van de IAME Euro Series in het Italiaanse Castelletto. Het wordt niet gemakkelijk daar.

“Europees wordt er veel meer van je gevraagd”, wist Quiten die hoopt ooit wereldkampioen te worden. “Het niveau is er natuurlijk heel anders dan het niveau in het NK. Ik moet er wel aan wennen.”

“Het is ook echt niet te vergelijken met het NK. We zien het EK dan ook vooral als een leerjaar. Ik wil dit seizoen een keer de top tien halen. En volgend jaar gaan we voor de top drie. Nationaal wil ik het kampioenschap winnen. Ik sta dik aan de leiding in het algemeen klassement.”

Quinten zou graag sponsors bedanken, maar buiten Cargo Express Europe van zijn vader heeft hij geen geldschieters. “We zijn wel op zoek naar sponsoren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS