Karting • Chrono

Quinn Winkel krijgt loon naar werken met zege: mooie opwarmer voor seizoen 2021

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 april 2021 01:03 • Print artikel

STRIJEN – Met de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap karting van Chrono aanstaande, kreeg Quinn Winkel zondag de ultieme bevestiging dat hij er uitstekend voorstaat. Tijdens de eerste ronde van het clubkampioenschap van het circuit van Strijen won de twintigjarige karter uit Beneden-Leeuwen alle drie de races in de KZ-klasse.

Quinn Winkel

De manier waarop Quinn won, was ronduit overtuigend. Zeker ook aangezien er maar één dag geracet werd en het aantal trainingssessie voor de races beperkt was. Bovendien is Strijen een circuit waar hij niet vaak komt en zijn baankennis dus nog niet groot is.

“We zijn zondagochtend hier aangekomen. In de training hadden we meteen een goede snelheid, want ik reed de tweede tijd”, blikte hij tevreden terug. “Ook tijdens de kwalificatie reed ik de tweede tijd. Daarna heb ik de manches gecontroleerd.”

Dat kun je wel stellen: in alle races reed hij alle ronden aan kop. “Het was een goed dagje racen. In de eerste twee races heb ik goed mijn banden kunnen sparen. De kart liep erg hard. Alles was perfect. Daardoor heb ik mooi kunnen winnen.”

Toch was er een verbeterpuntje, vond Quinn. “Ik was best wel ‘pissed’ over mijn tweede plek in de kwalificatie. Die had ik het liefst ook gewonnen natuurlijk. Maar ik ben hier tevreden mee. Ik wist dat het niet gemakkelijk zou worden te winnen.”

Tegelijkertijd wist hij dat de juiste snelheid had om mee te doen om de overwinning. “Vorige week zondag en afgelopen woensdag hebben we hier getraind en gewerkt aan de afstelling”, legde hij uit. “En het CRG-frame ligt heel strak op de baan. De motor was perfect zondag. Die liep als een kanon.”

Voor Quinn was het verloop van de dag en het uiteindelijke resultaat uitermate goed voor zijn zelfvertrouwen. Ideaal, zo kort voor de eerste ronde van het NK. Die wordt over een paar weken gehouden op het circuit van Mariembourg.

Quinn Winkel

Op basis van zijn stijgende prestatiecurve van de afgelopen twee seizoenen hoopt de snelle Gelderlander voorin te kunnen meedoen in de nationale titelstrijd. “We hebben laten zien dat we sterk zijn. Vandaag ook weer. Bij Chrono beginnen we ook voorin te rijden. Dat bewijst dat het harde werk begint te lonen.”

Voor Quinn is het NK dit seizoen zijn hoofdcompetitie. Verder hoopt hij af en toe nog een extra wedstrijd te rijden, zoals in Strijen. “En als het financieel haalbaar is zou ik ook graag een wedstrijd van het DKM in Duitsland rijden. Sponsoren zijn daarvoor heel erg belangrijk. Ik hoop dan ook dat er mensen zijn die me willen steunen. Die zijn van harte welkom. Want uiteindelijk internationaal gaan rijden is het doel.”

Het feit dat Quinn zo sterk rijdt in de koningsklasse van het Nederlandse karten is bijzonder, want Quinn begon pas op zijn zestiende met karten. Dat was op een indoor-kartbaan in Nijmegen. “Mijn vrienden namen me mee naar een race op een indoor-baan in Nijmegen, een soort clubwedstrijd. Ik heb daarna een eigen helm gekocht en ben ieder weekend gaan rijden. Ik heb veel gezeurd bij mijn vader om een eigen kart en hij heeft uiteindelijk een KZ-kart voor me gekocht.”

Twee jaar lang trainde Quinn alleen maar, daarna was hij klaar om ook wedstrijden te gaan rijden. “Halverwege 2018 heb ik de karters Jeroen en Dennis Kramp leren kennen. Vanaf dat moment zijn we gaan samenwerken. Dat jaar hebben we de laatste ronde van het kampioenschap van Chrono gereden. Dat ging boven verwachting goed. Ook in 2019 en 2020 bij Chrono gereden en laten zien dat we snel zijn!”

Quinn bedankt zijn ouders en Jeroen en Dennis Kramp.

Quinn Winkel wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Riwi Plafonds en Wanden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS