Formule 1

Pupil Jos Verstappen ontpopt zich: podium Thierry Vermeulen in Zandvoort: "Heel erg blij met dit weekend"

Uitgegeven door Bart • 28 juni 2022 17:04 • Print artikel

Thierry Vermeulen kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend op Circuit Zandvoort. Na een DNF in de eerste race van de ADAC GT Masters reed de coureur van Car Collection Motorsport samen met Mattia Drudi in de tweede race naar de tweede plaats. Voor de protégé van Jos Verstappen was het zijn eerste podium in de Duitse toerwagenklasse.

Thierry Vermeulen


Terugkijkend op het weekend noemt Vermeulen het zijn beste weekend in de ADAC GT Masters tot nu toe. "Ik ben extreem blij met dit weekend. We hebben het hele weekend een geweldige snelheid laten zien. Vanaf vrijdag wisten Mattia en ik dat we een sterk pakket hadden. Het draaide allemaal om de kwalificatie op zaterdag, maar we schatten de situatie volkomen verkeerd in. We gingen laat naar buiten en op dat moment begon het net te regenen. Dat resulteerde in een frustrerende P17 voor de eerste race."

Thierry Vermeulen


"Ik wilde alles geven om naar voren te vechten en probeerde terug te komen in de top 10. Ik had een geweldige start, mijn beste start van heet seizoen en klom van P17 naar P13. Daarna pakte ik nog een paar plaatsen, alleen had ik in de tweede ronde een contact waarbij ik drie posities verloor. De stewards bestraften het met een drive through penalty en daarmee was de race over. Dan rij je achteraan met een achterstand van 20 seconden. De stoom kwam uit mijn oren, maar ik probeerde wel in het ritme te komen. Op het moment dat Mattia het stuur overnam, waren al een aantal coureurs uitgevallen door problemen met de banden. Daardoor reden we al snel weer in de punten. We leken de schade te beperken, maar in de laatste ronde liep Mattia een lekke band op. We hadden wel de snelheid voor de top 3 en dan is een DNF in je thuisrace erg teleurstellend."

Thierry Vermeulen


Vermeulen en Drudi kregen op zondag een herkansing op Circuit Zandvoort. "We wisten dat we met een cleane race in de top 10 zouden moeten kunnen eindigen. Mattia deed het geweldig in de kwalificatie en reed de vierde tijd. Het zat allemaal heel dicht bij elkaar. Mattia ging goed met de druk om en won bij de start twee posities. De Lamborghini's waren net iets te snel, wellicht kunnen we ze dit jaar een keer verslaan. Toen ik instapte, moest ik de snelheid hoog houden, de banden managen en de race uitrijden. Ik kwam op P2 over de finish en was super blij voor het team en voor mezelf. Het was nog geen makkelijk seizoen, laten we ons vooral focussen op de toekomst. Als we iedere race in de punten kunnen rijden en soms wat geluk hebben, eindigen we misschien nog wel een keer op het podium."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS