Autosport BE • BELCAR

Proto's bovenaan bij het ondergaan van de zon bij 24 uur van Zolder

Uitgegeven door Dirk Kempen • 19 augustus 2017 20:02 • Print artikel

Vlak voor het donker werd kwam de 24 uur van Zolder tot rust. Dit betekende niet dat er niks gebeurde. De teams werkten hard om naar voren te komen, vooraan te blijven of om weer terug te komen. Een equipe kwam tegen de vangrail bij het ingaan van de pits. De vangrail had veel schade waardoor de safety car het veld moest neutraliseren. Doordat Frederic Vervisch na een lange stint zijn Norma M20FC heeft overgegeven aan Kris Cools, kreeg Luc de Cock omstreeks ronde 100 de leiding in handen.

Nadat de baan weer werd vrijgegeven reed Cools naar Luc de Cock toe. Na een kort gevecht ging de jonge Belg voorbij aan de eigenaar van Deldiche Racing. Jaap van Lagen gaf zijn auto over aan Dylan Derdaele. Het jonge talent rijdt mee op beide Porsches om zijn kansen te spreiden. Het zat de jonge Belg niet mee, in de chicane ging Derdaele rechtdoor in het grind. Hiermee verloor het team waardevolle minuten.

Mazda BelgiŽ/Luxemburg raced mee met een nieuwe Mazda MX-5 ND. Hoewel het team solide rondetijden reed, maakte Xavier Daffe een fout. De coureur/journalist verloor in de eerste bocht de controle en spinde in het grind.

Bij Tom Boonen was de hoop op het uitrijden van de 24 uurs race. Op 78 ronden achterstand ging Boonen naar buiten om zijn gerepareerde auto een shakedown te geven. Hij moest weer snel de pits opzoeken met een oververhitte motor. Een tweede poging, op 121 ronden achterstand, had meer succes. Echter, na twintig minuten parkeerde Boonen de auto in het grind van de Bolderbergbocht.

Met nog achttien uur te gaan domineren de Group CN proto's de race. McDonalds Racing met Kris Cools gaat aan de leiding. Gilles Magnus, eenmalig in een proto vanuit de Formule Renault 2.0, rijdt momenteel op een tweede plaats. Tim Joosen, Deldiche Racing, sluit de top drie af.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS