Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Proton Competition slaat Le Mans misschien over met de Porsche LMDh: "Niet waard om iets te riskeren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 februari 2023 10:29

Proton Competition komt dit jaar mogelijk nog niet met de Porsche 963 aan de start tijdens de 24 uur van Le Mans. Het Duitse team heeft zich ingeschreven voor de FIA World Endurance Championship en krijgt naar verwachting eind april de nieuwe LMDh-bolide. Het team denkt dat het dan tekort dag is om in Spa aan de start te komen, omdat het team tien testdagen nodig heeft om vertrouwd te raken met de auto.

Proton Competition

“We wachten op de auto”, zegt teameigenaar Christian Ried tegenover Sportscar365. “Wanneer we de auto hebben, moeten wat testdagen doen voor we naar de eerste race gaan. Simpelweg de auto oppikken in Weissach en daarna naar Spa gaan, dat gaat nooit gebeuren.”

Met het niet starten tijdens de 6 uur van Spa, is het onzeker of het team dan klaar is voor de 24 uur van Le Mans in juni. Het gerucht gaat dat het privéteam niet in België hoeft te starten om zeker te zijn van een startbewijs tijdens de legendarische race. “Het hangt er echt vanaf wanneer we de auto krijgen en hoe de auto is, wat betreft de systemen, na Daytona en Sebring”, legt Reid de afhankelijkheid van hoe de fabrieks-Porsche 963’s werken. “Als er nog problemen zijn die opgelost moeten worden, gaan we niet naar Le Mans. We doen Le Mans alleen als we het vertrouwen hebben dat we het goed kunnen doen. Als dat niet het geval is, gaat het beter zijn om het te laten gaan en misschien in Monza of Fuji te starten.”

De teameigenaar kan wel bevestigen dat zijn engineers aanwezig waren bij de tests van Penske met de LMDh. “We deden onze programma’s rondom de LMDh”, aldus Reid. “LMDh zit op zijn top, maar we geven onszelf de tijd om goed voor te bereiden. We hebben geen haast. Het is het niet waard om iets te riskeren. We willen het echt goed doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS