Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Protegé van Verstappen kijkt uit naar rijden in F1-weekend in Jeddah: "Een hele eer"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2021 06:08 • Print artikel

Thierry Vermeulen, zoon van Max Verstappen-manager Raymond, reed vorige week zijn eerste wedstrijd in de Porsche Sprint Challenge Middle East. De dubbele race werd in hetzelfde weekend verreden als de 8 uur van Bahrein, de laatste race van het FIA WEC-seizoen. De protégé van Jos Verstappen viel in de eerste race uit en eindigde in race 2 als achtste.

Thierry Vermeulen


"Ik ben toch wel een beetje teleurgesteld in mezelf", zo kijkt Vermeulen terug. "Ik had gehoopt om verder naar voren te staan, zeker na twee dagen testen op hetzelfde circuit. Het is moeilijk om te accepteren dat we niet in de top 3 zaten, maar hier leren we alleen maar van. Dit was een nieuw circuit voor me met een hoge bandenslijtage en warme temperaturen. Dat is allemaal nieuw voor me. Dit was goed voor het leerproces."

De volgende ronde van het kampioenschap is in Jeddah, in hetzelfde weekend als de voorlaatste ronde van de Formule 1. "Dat wordt een hele coole ervaring. Ik heb al eerder gezegd dat ik dat een hele eer vind en ik kijk echt uit naar dat hele snelle circuit. Van te voren ga ik nog een dag in de simulator doorbrengen om de baan te leren kennen. We hebben slechts één training voorafgaand aan de kwalificatie en we willen het beter doen dan in Bahrein."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS