Formule 1

Protegé van Jos Verstappen heeft positief gevoel op TT-Circuit Assen: "Tot nu toe erg tevreden"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 september 2021 05:02 • Print artikel

Thierry Vermeulen begint aan de volgende uitdaging. De zoon van Max Verstappens manager Raymond Vermeulen komt dit weekend in actie in de Porsche Carrera Cup Benelux, dat in een mooi programma racet van het DTM weekend. Thierry reed in de tweede training de vierde tijd en sloot met een klein verschil op de snelste man aan achter de top drie. Vermeulen sprak met RaceXpress.nl.

2021 Thierry Vermeulen


Op de vraag hoe het gevoel was na de tweede oefensessie, antwoordde de GP-Elite coureur optimistisch. "Op zich ben ik wel tevreden. Het is natuurlijk geen gemakkelijke baan. Het is een MotoGP circuit met vlakke kerbs en veel plekken waar je track limits kunt pakken. Het ging eigenlijk wel okay. In de ochtend hebben we met name wat quali-simulaties gedaan, natuurlijk niet met nieuwe banden maar wel korte runs. In de tweede training lag de focus op long runs. En ik ben eigenlijk echt tevreden, zeker met name met de laatste training waar we eigenlijk nog een paar punten hadden waar ik zelf aan moet werken. Net als een paar dingen die we aan de auto hebben veranderd. Ik denk dat we dat samen heel goed hebben gedaan. Ik bedoel... we staan op oude banden op een halve tiende van P1. Ja! ik ben erg tevreden. Het was natuurlijk jammer dat we in de laatste sessie wat last hadden van de rode vlaggen."

Of het een en ander te maken kon hebben met de bandenslijtage waardoor meerdere coureurs een uitstapje hadden zoals werd benoemd, was voor Thierry lastig te beantwoorden: "Dat is altijd lastig te zeggen natuurlijk. De training is er uiteindelijk toch om dingen uit te proberen, op de limiet te zitten en om quali-simulaties te doen. Dan kunnen zulke dingen gebeuren. Ik bedoel, uiteindelijk als je de andere rijder bent dan is het jammer. Zeker als je net in een goede ronde zit, dan voelt dat niet fijn als je van je gas af moet en weer de pit in moet en je weer moet focussen op de volgende outlap. Het kost tijd en je verliest je ritme een beetje. Zeker als je long-runs aan het doen bent, dan wil je het liefste aan een stuk doorrijden een race run doen. Maar jah .. dat is niet altijd mogelijk. Het kan zomaar dat er in de kwalificatie ook zomaar een rode vlag is of in de race. Dus om dat soort dingen te oefenen, is eigenlijk ook niets mis mee. En alleen maar goed voor mij en het team."

2021 Thierry Vermeulen


Op de vraag of Vermeulen last had van veel bandendegradatie was hij kort en bondig. "Nee! Ik vond het wel meevallen eigenlijk", zei Thierry tegen RaceXpress.nl. "Het enigste is dat je wel veel pick-up hebt buiten de lijn omdat je hier in Assen meer klassen hebt. Je hebt de Supercar Challenge, DTM en nog vijf andere klassen. Er wordt heel de dag gereden op de baan, dus dan zijn er meer marbles. Maar zolang je op de ideale lijn blijft heb je daar ook geen last van."

Al met al is Vermeulen, die Jos Verstappen als coach heeft, opgetogen over de eerste dag in Assen. "Eigenlijk ben ik erg tevreden, ik dacht van te voren dat dit een lastig weekend zou worden. Natuurlijk qua remmen en inremmen is dit toch wel een lastig circuit met de Porsche, geen gewicht voor en ABS. Maar tot nu toe ben ik erg tevreden. We moeten in de quali zien waar we staan, maar ik heb er zin in!"

Zaterdagochtend staat in de ochtend de kwalificatie van de Porsche Carrera Cup Benelux op het programma en de eerste race volgt later op de dag om 16:10 uur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS