Autosport Internationaal Toerwagens • WRC

Probleemloze start in WRC Rally Great Britain voor vader en zoon Kuipers

Uitgegeven door Edwin Nieuwenhuis • 23 oktober 2009 20:18 • Print artikel

Ipatec Racing rijders vader en zoon René en Dennis Kuipers hebben tijdens de eerste dag van de WRC Rally Great Britain een goede dag gehad. Vanuit het rallycentrum in Cardiff begon vandaag de afsluitende wedstrijd voor het Wereldkampioenschap Rally 2009.

Vanochtend moesten de rally rijders in het laatste evenement van het jaar al vroeg aan de bak waarbij Mikko Hirvonen als eerste van start ging om 6 uur vanuit het service park. Het was voor de deelnemers een erg lange dag waarbij ze in totaal 590 km moesten afleggen. Na een lange verbindingsetappe stonden er 3 mooie proeven op het programma in het noorden van Wales. In de ochtend had een beetje geregend waardoor de eerste proef van de dag nog erg glad was maar dat is gebruikelijk bij de Rally GB in Wales. De rest van de dag bleef het droog zodat het een mooie dag is geworden voor de rijders.

Dennis Kuipers

In totaal moesten de rijders vandaag 6 proeven afwerken met een totale lengte van 130,3km. Dennis Kuipers heeft op de eerste dag een tijd genoteerd van 1:26:12” en ligt daarmee op een verdienstelijke 20e plaats, gevolgd door René op plek 26 met een tijd van 1:30:01”. Van de 61 gestarte deelnemers hebben 53 auto’s op eigen kracht de finish van de eerste dag gehaald waarmee de Rally of Great Britain een van de zwaarste rallies is van het seizoen.

Dennis Kuipers en Kees Hagman zijn met startnummer 66 rustig aan deze rally begonnen. “Ik heb de eerste dag op safe gereden want het is nog een lange rally. De laatste proef ging bijzonder goed. Doordat het de tweede keer was kwam wel de gladde ondergrond vol stenen te voorschijn maar ondanks dat heb ik mijn tijd met 25 seconden kunnen verbeteren ten opzichte van vanochtend.”

René Kuipers heeft vandaag erg genoten in de auto met navigator Erwin Mombaerts. “Het was een hele mooie dag met super proeven” reageerde René Kuipers aan het einde van de dag enthousiast. “De eerste proef was erg glad door de regen, de tweede proef was ondanks dat hij vrij kort en technisch was met maar 5 km leuk om te rijden maar de laatste proef Myherin was een droom om over heen te gaan”

Op zaterdag worden de deelnemers opnieuw getrakteerd op 6 klassementsproeven met een lengte van 138 km. “De proeven van morgen zijn erg snel en tricky. Het zijn opnieuw mooie proeven en met de voorspelde regen voor morgen zal het erg glad zijn.” Aldus Dennis Kuipers.

Tussenstand na de eerste dag
1 Loeb (Citroën)
2 Hirvonen (Ford) op 5,3 seconden
3 P. Solberg (Citroën) op 40,5 seconden
20 Dennis Kuipers (Ford) op 10:49,9”
26 René Kuipers (Ford) op 14:39,6”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS