Formule 1

Probleem Ferrari uitgelegd: "Ik was geschokt door de kwaliteit van de motor"

Uitgegeven door Bart • 9 juli 2020 17:01 • Print artikel

Ferrari beschikt dit seizoen in de kwalificatie over een mindere 'party mode' als voorgaande jaren. Dat stelde Romain Grosjean donderdag tijdens de persconferentie in Spielberg in aanloop naar de Grand Prix van Stiermarken. Net als de Ferrari-bolides beschikt de Haas-coureur ook over een krachtbron van de Scuderia. De kwalificatie van Grosjean en teamgenoot Kevin Magnussen was afgelopen zaterdag met een 15e en 16e plaats niet om over naar huis te schrijven. Twee andere coureurs met een Ferrari-motor, Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi, presteerden nog minder met een 18e en 19e tijd.

Romain Grosjean Kevin Magnussen


"Ik was geschokt door de kwaliteit van de motor", zei Grosjean tijdens het persmoment op de Red Bull Ring. "De kwalificatiemodus is een stuk minder sterk dan voorgaande jaren. Het scheelt echt enorm veel."

Teambaas Gunther Steiner voorspelde al dat Haas het hele seizoen moeite zal hebben om Q1 en Q2 te overleven. "We weten alleen dat er geen grote upgrades aan zitten te komen", reageert Grosjean. "Er zal voorlopig geen grote sprong in performance gemaakt kunnen worden."

"Maar het was slechts het eerste weekend. We kunnen altijd nog wel wat verbetering vinden en hebben wel wat ideeën hoe we ons kunnen verbeteren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS