Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Prema maakt ladder richting Formule 1 af met deelname aan Regionaal Europees Kampioenschap

Uitgegeven door Stefan Kerk • 3 november 2018 10:05 • Print artikel

Prema heeft bekend gemaakt dat het mee gaat doen aan de Regional European Championships. Daarmee maakt het team de ladder richting de Formule 1 compleet. Het team was al te vinden in de Formule 2, 3 en 4 en maakt de overstap naar die klasses nu makkelijker voor zijn jonge coureurs.

Prema Power

Prema gaat meedoen met drie wagens, die allemaal worden voorzien van een Taatus-chassis en een Alfa Romeo-motor met 250 pk. Ook gaat de bolide voorzien worden van een Halo om de veiligheid van de coureurs te waarborgen.

Er zullen acht raceweekends gehouden worden, met drie races per weekend. Ook dingen de teams mee naar een prijzenpot van 200.000 euro en kunnen de coureurs superlicentiepunten verdienen.

Angelo Rosin, teambaas va Prema, liet weten tevreden te zijn met de keuze om aan het kampioenschap mee te doen: “Zoals altijd willen we onze coureurs een zo goed mogelijke springplank geven richting hogere raceklasses. We hebben al eerder onze potentie laten zien als het gaat om het intreden in nieuwe klasses en we gaan hard aan het werk om ons vaandel hoog te houden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS