Formule 1

Portugal blij met de Formule 1: "Een groot evenement is erg belangrijk voor het imago"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 maart 2021 11:01 • Print artikel

De Formule 1 heeft bevestigd dat de Grand Prix van Portugal op 2 mei de derde race van het seizoen zal zijn. De F1-race wordt wederom gereden op het circuit van Portimão. Het is de tweede keer dat de race op deze baan verreden wordt, nadat de F1 na 25 jaar in oktober 2020 was teruggekeerd naar Portugal. Op dat moment waren er 27.000 fans aanwezig en de Formule 1 wil dat samen met de organisator en de Portugese regering opnieuw voor elkaar krijgen.

F1 Grand Prix Portugal


“We zijn blij dat de Formule 1 weer gaat racen in Portimão na het enorme succes van de race van vorig jaar”, aldus F1-directeur Stefano Domenicali. “We willen de organisator en de Portugese regering danken voor hun harde werk en toewijding om ons tot dit punt te brengen. We hebben er vertrouwen in en kijken uit naar het aanstaande seizoen. Vorig jaar hebben we bewezen dat we op een veilige manier zeventien races konden leveren en dat we onze miljoenen fans mooi racen in een moeilijke tijd konden laten zien. We hopen de fans dit seizoen weer op een veilige manier te verwelkomen in Portimão en werken samen met de organisator aan de details van het plan.”

Ook staatssecretaris van het Ministerie van Toerisme, Rita Marques, is verheugd met de komst van de F1-race. “Het houden van een groot evenement in ons land is erg belangrijk voor het imago en de internationale promotie van Portugal als toeristenbestemming. En dus is het met grote vreugde dat we de Formule 1 zien terugkeren in de Algarve in 2021. Ik wil de FIA en de F1 danken voor haar vertrouwen in Portugal, de Algarve, de Algarve International Racetrack, door het kiezen van ons land om een evenement op de F1-kalender te houden. We zeggen dan ook onze volledige toewijding toe om dit tot een groot succes te maken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS