Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche wil in 2023 de LMDh aan klanten aanbieden: "Ze krijgen 100 procent deze kans"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 november 2021 10:00

Porsche keert in 2023 met een prototype terug naar Le Mans. Dit keer met een LMDh waarmee het meest succesvolle merk opnieuw successen wil vieren op Circuit de la Sarthe. Het Duitse merk wil niet alleen debuteren met fabrieksauto’s, maar de auto ook al beschikbaar stellen aan klanten.

Porsch LMDh


"In onze plannen voor de start in 2023 is ook een zekere hoeveelheid klanten opgenomen", aldus Thomas Laudenbach tegenover Sportscar365. "Dat wordt een uitdaging, omdat we de auto nog steeds aan het ontwikkelen zijn. Dan is het niet makkelijk om naast een fabrieksprogramma tegelijkertijd aan klanten te leveren. Maar we willen het wel voor klanten mogelijk maken en waarschijnlijk kunnen klanten de auto dan in 2024 kopen."

De motorsportdirecteur van Porsche wil nog geen tijdspad geven wanneer de invulling omtrent de coureurs bekend wordt. Dat heeft nog tijd nodig. "We werken aan onze line-up. Het is nog te vroeg om te zeggen wie dat gaan zijn. We zetten in op een mix van coureurs die nu al bij ons rijden en jonge coureurs die een stap omhoog willen maken. Dat zou ook van buitenaf kunnen zijn. Die mix is heel belangrijk."

Eén van de coureurs die genoemd wordt is Yifei Ye, die dit jaar de Aziatische Le Mans Series in de LMP2 won. "Het feit dat hij gekozen is als 'Selected Porsche'-coureur toont aam dat wij denken dat hij potentieel heeft", vervolgt Laudenbach over Ye. "Het is nog te vroeg om daar uitspraken over te doen. Ik zou dat graag zien gebeuren, omdat het goed is om een sterke Chinese coureur te hebben. Het is altijd goed om internationaal te zijn. Het gaat er vooral om dat de coureurs snel zijn. Hopelijk kan hij zich goed ontwikkelen en dan is hij zeker één van de kandidaten. Hij heeft nog geen enkele garanties en zal net als ieder ander moeten presteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS