Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche voltooit historische eerste LMDh shakedown: "De auto werkt zoals verwacht"

Uitgegeven door Peter Vader • 14 januari 2022 18:52 • Print artikel

Porsche heeft de eerste shakedown van zijn nieuwe LMDh-auto uitgevoerd voorafgaand aan een circuittestprogramma dat zal leiden tot een racedebuut in 2023. Fabriekscoureur Frederic Makowiecki reed met het 500kW hybride-prototype op het testcircuit van Porsche in Weissach, waar de Duitse fabrikant in 2013 ook voor het eerst zijn 24 Hours of Le Mans-winnende Porsche 919 Hybrid LMP1-auto de baan opstuurde. Porsche was aanvankelijk van plan om zijn niet bij naam genoemde LMDh-mededinger voor het einde van vorig jaar aan het grote publiek te tonen. Maar uiteindelijk werd de uitroldatum verplaatst naar begin januari. Vrijdag 14 januari dus!

Porsche_LMDh_uitrol_Weissach

Samenwerking met Multimatic
De Porsche LMDh is ontwikkeld in samenwerking met Multimatic. Technische details van de aandrijflijn buiten het spec hybride systeem zijn nog niet onthuld. Makowiecki reed met de auto in camouflagekleuren, maar Porsche heeft voor het eerst de voorkant van de auto onthuld nadat dat deel van de carrosserie op studiofoto's steeds was weggelaten, aldus een bericht van Sportscar365.

Shakedowntest
De shakedown-test van vrijdag was een mijlpaal voor zowel Porsche als de LMDh-formule, aangezien het de eerste uitrol betekende voor elke auto die was gebouwd volgens de komende regelgeving op het hoogste niveau. BMW, Acura, Audi, Cadillac en Alpine zijn ook toegewijd aan de LMDh-regelgeving, waardoor deze grote automerken kunnen strijden om algemene overwinningen bij de grote races in het FIA World Endurance Championship zowel als het IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

"Werkt zoals verwacht"
LMDh-auto's zullen in beide series de grids van de hoogste categorie delen met auto's die zijn gebouwd volgens de LMH-voorschriften, ontworpen door WEC en Le Mans-organisator de ACO. "We zijn erg trots op deze belangrijke stap in het ontwikkelingsproces van onze nieuwe WEC/IMSA-mededinger voor 2023", aldus Thomas Laudenbach, vicepresident van Porsche Motorsport. “Dank aan iedereen die betrokken is bij Weissach en bij Team Penske.”

Makowiecki voegde toe: “Om eerlijk te zijn, het was een zeer positieve uitrol. We konden wat ronden rijden en ontdekten dat de auto werkt zoals verwacht. Nu hebben we een goed uitgangspunt om verder te gaan."Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS