Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche trekt beroep tegen beslissing 8 uur Bahrein in; Ferrari nu definitief kampioen in de GTE-Pro!

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 november 2021 08:37 • Print artikel

Porsche heeft haar beroep tegen de beslissing ingetrokken, die de strijd om de titel in de GTE-Pro van het FIA World Endurance Championship besliste. Tijdens de laatste race van het seizoen, de 8 uur van Bahrein, raakte Alessandro Pier Guidi met de Ferrari zijn rivaal Michael Christensen in de Porsche. Christensen ging in de rondte en daarmee zagen de Porsche-teamgenoten de titel in rook opgaan. De GTE-Pro titel ging uiteindelijk naar Pier Guidi en James Calado met de Ferrari.

WEC_Bahrein_6_Hours_Porsche_Ferrari_photo_by_WEC

Pier Guidi kreeg in eerste instantie de melding van de wedstrijdleiding dat hij zijn positie moest teruggeven, alleen ging Christensen direct daarna naar binnen voor een reguliere pitstop. Nadat Porsche onsuccesvol een protest indiende, wilde de Duitse sportwagenfabrikant naar het International Court of Appeal stappen. Hiervoor had de fabrikant 96 uur de tijd. In een verklaring zegt Porsche hier nu van af te zien.

“Porsche Motorsport had protest aangetekend tegen de beslissingen van de racedirecteur van de 8 Hours of Bahrain, na de FIA WEC-seizoensfinale op het Bahrain International Circuit. Dit was naar aanleiding van het incident tussen de Porsche 911 RS met nummer 92 en de Ferrari met nummer 51. “Dit protest werd afgewezen”, opent de officiële verklaring. “Porsche had aangekondigd in beroep te gaan tegen de afwijzing van het protest. Het was de bedoeling dat zij een volledig onderzoek zou gaan doen naar de omstandigheden en de feiten in zijn algemeenheid en ook naar het juridische standpunt. Een grondige analyse van de situatie en het advies van een juridisch adviseur hebben geleid tot het besluit om geen juridische stappen meer te ondernemen. In het belang van de sport zou Porsche in de toekomst graag zien dat de sancties voor overtredingen op het circuit streng en uniform worden aangepakt, vooral tijdens de race.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS