Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Porsche-piloot Laurens Vanthoor trots op zijn overwinning in de Total 24 Hours of Spa 2020: “Dit brengt me tot tranen"

Uitgegeven door Peter Vader • 26 oktober 2020 15:00 • Print artikel

De # 98 Porsche 911 GT3 R van ROWE Racing van Earl Bamber, Laurens Vanthoor en Nick Tandy bezorgde Porsche een tweede opeenvolgende overwinning in de TOTAL 24 Hours of Spa en de achtste overall. Dinamic Motorsport's # 54-ploeg van Sven Muller, Christian Engelhart en Matteo Cairoli maakte er een dubbel podium van het in Weissach gevestigde merk met hun derde plaats. Nadat zeven Porsches de top 20 van de Super Pole-shootout bereikten, klom het Duitse Rowe-team van de 20e plaats op de grid naar de eerste plaats. De steeds veranderende weersomstandigheden waren ronduit lastig, maar het Rowe-team bleef vechten om de leiding te behouden en daarmee Porsche's eerste Intercontinental GT Challenge-overwinning van het seizoen veilig te stellen. Met Matt Campbell, Patrick Pilet en Mathieu Jaminet van GPX Racing als vierde en Jörg Bergmeister, Fred Makowiecki en Dennis Olsen van Frikadelli Racing Team als achtste, was Porsche opnieuw het meest vertegenwoordigde merk in de top 10 bij het passeren van de zwart-wit geblokte vlag.

Spa_Porsche_winnaar_24HSpa_2020

Earl Bamber, # 98 ROWE Racing Porsche 911 GT3 R: "Het is gewoon ongelooflijk. Dat was een echte teamprestatie. Iedereen deed zijn uiterste best en gaf nooit op. In het begin zagen onze kansen er niet goed uit, maar met een enorme vastberadenheid bereikten we de kop. Deze overwinning voelt gewoon geweldig. We hebben dit jaar veel pech meegemaakt en deze triomf in Spa helpt ons dat allemaal te vergeten. Het is een droom die uitkomt! "

Laurens Vanthoor, # 98 ROWE Racing Porsche 911 GT3 R: “Dit brengt me tot tranen. 2020 is vaak moeilijk geweest omdat het geluk nooit aan onze kant was. Op een gegeven moment had ik in mijn hoofd het seizoen al afgeschreven. Van alle races was winnen op mijn thuiscircuit de beste. Ik kan de emoties niet beschrijven, ik moet het allemaal laten bezinken. "

Nick Tandy, # 98 ROWE Racing Porsche 911 GT3 R: “Ik zal die laatste ronde nooit vergeten. Onze overwinning hing aan een zijden draadje toen er in de voorlaatste ronde plotseling harde geluiden uit de achterkant van de auto kwamen. Het klonk bijna alsof er kleine bommen explodeerden. Ik schrok en tegelijkertijd schoof de achteras op een oliespoor rond. Wat ik me niet realiseerde, was dat de olie uit onze auto kwam. Ik kan nog steeds niet helemaal geloven dat de Porsche 911 GT3 R van ons de finish heeft gehaald. De opluchting en vreugde zijn echt niet te beschrijven."

Spa_Rowe_crew_team_winnaar_24H_Spa_2020

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS