Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche onthult line-up voor de Porsche 963: “We waren direct onder de indruk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 december 2022 05:03

Porsche heeft de line-up voor zowel het FIA World Endurance Championship als de IMSA aangekondigd voor de Porsche 963’s waarmee Porsche gaat rijden. Tijdens de Night of the Champions werd bekend gemaakt dat Dane Cameron samen met Michael Christensen en Frederic Makowiecki gaat rijden in de auto met het nummer 5. In de auto met het nummer 6 nemen Kevin Estre, Andre Lotterer en Laurens Vanthoor plaats.

Porsche 963 LMHd

Deze teamsamenstelling geldt voor alle zeven races, waaronder de 24 uur van Le Mans. In Amerika nemen Nick Tandy en Mathieu Jaminet plaats in de auto met het nummer 6, terwijl Matt Campbell en Felipe Nasr in de auto met startnummer 7 rijden. In Daytona krijgen de twee auto’s Cameron en Christensen als derde coureur.

Porsche 963


“We waren direct onder de indruk van de nieuwe regels die in het World Endurance Championship en het Noord-Amerikaanse IMSA-kampioenschap zijn geďntroduceerd”, aldus LMDh-fabrieksdirecteur Urs Kuratle. “Wij zitten bij de eerste fabrikanten die ons hieraan toegewijd hebben in december 2020. Het neerzetten van een wereldwijd opererend Porsche Penske Motorsport was een andere belangrijke mijlpaal. Porsche en Penske delen een erg succesvolle geschiedenis. We willen daar nu samen op bouwen.”

Daarnaast bevestigde Porsche dat Gianmaria Bruni, Romain Dumas, Richard Lietz en Thomas Preining ook volgend jaar fabriekscoureurs blijven. De inzet van de coureurs moet nog afgerond worden voor het komende jaar. Bruni schijnt op de lijst te staan als een van de coureurs voor de Porsche 963 bij Proton Competition. De verwachting is dat het team in april de beschikking over de auto krijgt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS