Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Porsche Motorsport heeft het niet minder druk: "Het verandert weliswaar van dag tot dag"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 april 2020 08:08 • Print artikel

Porsche maakt er met haar motorsportafdeling het beste van in deze COVID-19 crisistijd. Het hoofd van de afdeling Pascal Zurlinden zegt zelfs dat ze het niet minder druk hebben sinds de pandemie is uitgebroken. Er wordt doorgewerkt, ook al moeten ze zich aan de situatie aanpassen.

Porsche_911_RSR Le_Mans_2018 RX foto Peter Vader

“Op dit moment zitten we in Europa drie tot vier weken in deze crisis”, zegt Zurlinden tegen verslaggevers. “Het is lastig om te zien wat er in de toekomst zal gebeuren. We staan in nauw contact met alle organisaties van kampioenschappen en circuiteigenaren over de hele wereld, om te zien wat er gebeurt. Om eerlijk te zijn, verandert het van dag tot dag. Ik denk dat we in 2020 passagiers van overheidsbeslissingen zullen zijn als het gaat over het wel of niet plaatsvinden van grote evenementen of over reisbeperkingen. We kunnen slechts erop reageren. Maar we hebben nu al compromissen ingebouwd en dat gaat door zolang we geen races hebben. We hebben niet minder te doen. Er is nog veel huiswerk en ontwikkeling te doen en dat gaat gewoon door. Porsche Motorsport ontwikkelt ook straatauto’s en dit programmaonderdeel is volledig afhankelijk van de raceauto’s. We concentreren ons nu meer op de straatauto’s, dus moeten we ons aanpassen aan de situatie.”

Porsche Formula E

De Duitser verwacht dat met name het klanten-raceprogramma van Porsche geraakt gaat worden door de crisis, meer dan dat dit het GTE-project raakt. “Zelfs als we niet racen, gaat er veel ontwikkeling door bij onze autosportafdeling”, vertelt Zurlinden. “We werken nog steeds volgas om er klaar voor te zijn, wanneer we weer terugkeren op de baan. Bij ‘customer racing’ is het wat anders, omdat wanneer de klanten niet racen, je niet zoveel support op het circuit hoeft te verlenen. Je hebt minder onderdelen te verkopen, omdat onderdelen niet kapotgaan als je niet rijdt. Vele medewerkers die werkzaam zijn op onze klanten raceafdeling werken niet fulltime, en krijgen geen ondersteuning van de staat. De meest jongens werken thuis of op kantoor. Elke dag bellen we het team en leggen uit hoe alles is en hoe het gaat. In contact blijven als in een familie, is echt belangrijk voor ons. We zien dan ook dat iedereen zich goed voelt met de huidige situatie.” Volgens de Porsche Motorsport-directeur wordt de Formule E het meest geraakt. De autofabrikant kan immers geen ervaring opdoen met haar auto’s op de diverse circuits. Dit wordt nu opgevangen met simulaties.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS