Autosport BE • Autosport BE Diversen

Porsche Endurance Trophy Benelux vandaag onderweg in Magny Cours voor tweede manche van het seizoen

Uitgegeven door Peter Vader • 6 juni 2022 10:01

ZONHOVEN - Voor de tweede Porsche Endurance Trophy Benelux zijn de teams vandaag onderweg in het midden van Frankrijk, in de streek van Nevers. Op het circuit van Magny-Cours, waar tussen 1991 en 2008 de Franse Grand Prix F1 werd verreden, werken de teams op Pinkstermaandag een race van drie uur af. De wedstrijd is de tweede van het seizoen, na de opener in het Limburgse Zolder, waar Kris en Koen Wauters in de kleuren van Belgium Racing met de zege aan de haal gingen. Het team van vader en zoon Derdaele zette er overigens een zeer sterke prestatie neer met een volledig podium na 125 minuten racen.

Paarse_Porsche Porsche Endurance Trophy Benelux at Magny Cours

We keren even terug naar Circuit Zolder waar Belgium Racing dus het seizoen op overtuigende manier inzette. Op de tweede plaats eindigden Dylan Derdaele en Michael Cool, daar waar Michiel Haverans in een Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 na een schitterende race als derde over de meet kwam, allemaal in de kleuren van Belgium Racing.

Michiel Haverans is een jongen van 18 en gaat door het leven met een autismespectrumstoornis. Jerry de Weerdt, pluspapa en begeleider van Michiel, geeft wat meer tekst en uitleg.

“Michiel heeft het niet altijd makkelijk door die stoornis en in het dagdagelijkse leven is het zeker geen geschenk, maar we proberen om met hem ook de zaken om te keren. We hebben al gemerkt dat eens hij een helm op heeft, hij veel zelf zekerder wordt, en dat het racen iets is waar hij zich bijzonder goed bij voelt. Een van de elementen van zijn stoornis is dat hij erg gefocust kan zijn en perfect dat uitvoert, Marc Goossens van hem verwacht. Dat zagen we in Zolder met een zeer mooie wedstrijd en bijzonder regelmatige rondetijden. Voor ons is het belangrijk om aan de sportwereld te tonen dat je ook met autisme in de sport heel wat kan bereiken. Met dank aan Marc Goossens en het team van Patrick Derdaele voor de kansen in deze sterke competitie.”

Oranje_Porsche Porsche Endurance Trophy Benelux at Magny Coursnull

Concurrentie wil revanche
De concurrentie, met name Russell Racing by NGT, Speedlover, RUSH Competition en Q1 TrackRacing zullen op revanche uit zijn. Q1 Trackracing keerde het tij al meteen na de race in Zolder, waar de auto van Filip Teunkens en Jan Lauryssen al in de openingsronde uit de race verdween. Het team onder leiding van Nicolas Vandierendonck, won ondertussen in de internationale GT Open competitie meerdere prijzen en lijkt klaar voor de Franse uitstap.

Maar ook de andere teams hebben de data van de opener van het seizoen gronding doorgenomen en zullen er alles aan doen om verhoudingen in de strijd om de zege te doen keren. Arthur Peters en Jurgen Gulicher doen het met de Cayman GT4 van Tip Top Rent by NGT in Frankrijk.

De wedstrijd in Frankrijk zal met een lengte van 180 minuten ook nog meer strategisch zijn en mogelijk kan ook het weer, met buien, een rol van betekenis spelen in de eerste van twee buitenlandse verplaatsingen van dit jaar.

Endurance-Trophy-kalender 2022

Porsche logo

Porsche banner

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS