Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Porsche Endurance Trophy Benelux naar de Ardennen; open strijd in 911-klasse, wie klopt De Redants in de Cayman klasse?

Uitgegeven door Peter Vader • 11 juli 2019 13:46 • Print artikel

De Porsche Endurance Trophy Benelux trekt komend weekend naar de Ardennen, waar in het kader van het Belcar Endurance Championship een wedstrijd van drie uur op 'het mooiste circuit ter wereld' zal worden afgewerkt, net voor de start van de 25 Uur VW Fun Cup. Een kleine tiental Porsches neemt het tegen elkaar op tijdens deze enige race van het seizoen 2019 op Circuit Spa-Francorchamps.

Porsche Endurance Trophy Spa 2019

911-klasse: strijd is volledig open
In afwezigheid van Fred Bouvy en Damien Coens, die met hun Porsche 911 GT3 Cup van No Speed Limit de start van het seizoen hadden gedomineerd, zal de strijd in Klasse 911 meer dan ooit open zijn. Aan het stuur van de bolide van Thems Racing by EMG Motorsport erven Nicolas Vandierendock en Filip Teunkens logischerwijs de favorietenrol, na bij de eerste drie races van het seizoen – allemaal op Circuit Zolder – telkens op het podium te hebben gestaan. In Spa krijgen ze ook gezelschap van de snelle Bas Schouten.

“We vinden het afhaken van Fred Bouvy en Damien Coens ontzettend jammer”, stelt Nicolas Vandierendonck. “Indien het zou regenen, zou het nog een leuke wedstrijd kunnen worden, want de Caymans staan er voor bekend dat ze op een natte omloop goed uit de voeten kunnen en in die omstandigheden speelt het vermogen een minder grote rol.”

Twee andere teams hopen van deze wedstrijd over drie uur gebruik te maken om een eerste zege te veroveren. Wim Meulders, vaste waarde in de Porsche Carrera Cup Benelux, deelt met Rik Renmans opnieuw een Porsche uit de ateliers van Speedlover. Na bij de laatste wedstrijd in het kader van de Zolder Superprix van het podium te hebben geproefd, heeft het duo zin in meer. Noteren we ook de terugkeer van de Nederlandse vader en zoon Johan en Michael Van Peperzeel, aan het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup van PG Motorsport.

Porsche Endurance Trophy Cayman klasse blauwe Cayman

De Redants domineren, maar…
Voor de deelnemers aan de Cayman Clubsport Klasse vormt Spa-Francorchamps al de vierde meeting van het seizoen, want de nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport was begin juni ook al van de partij in Zandvoort, in het kader van de STWC-races. Ze hebben in totaal dus al vijf wedstrijden achter de rug. Eén team wist er al vier te winnen. Het familiale RED ANT Racing, bestaande uit vader Bert Redant en zijn zonen Ayrton en Yannick, wisten het eerste deel van het seizoen duidelijk te domineren.

Toch moet worden benadrukt dat de tegenstanders van het Belgische trio in Zandvoort met heel wat pech af te rekenen kregen. De Nederlanders Niels Nipperus en Lars Poell (aan de slag voor PG Motorsport) hebben duidelijk het potentieel om voor de zege te strijden. Bij DVB Racing verloopt de kennismaking met de nieuwe auto heel wat vlotter. Na twee tweede plaatsen op het duinencircuit bezetten Ad Geerts en Sven Van Laere de tweede plaats in het kampioenschap. Zij krijgen het gezelschap van Luc Vanderfeesten en zijn vast van plan om van deze uitstap naar de Ardennen aan te wenden om een eerste zege te laten optekenen. Tenslotte is er nog de Nederlandse formatie GP Elite, zoals steeds met de #701 voor de familie Goddijn. In afwezigheid van Harold krijgt Alexander dit weekend Paul Van Splunteren als teammaat.

De vrije trainingen voor de Belcar en de Porsche Endurance Trophy Benelux worden op vrijdag 12 juli afgewerkt, om 90:30u. Om 14:10u zijn er dan de kwalificaties, om 11:30u gaat de race op zaterdag 13 juli van start.

Porsche Endurance Trophy Cayman klasse gele Cayman

Kalender Porsche Endurance Trophy (911 klasse)

*3 April: Circuit de Spa-Francorchamps – Official Roll-Out
*17-19 May: Circuit Zolder – DTM (2x 60 minutes)
*1-2 June: Circuit Zolder – Superprix (180 minutes)
12-13 July: Circuit de Spa-Francorchamps – 25H VW Fun Cup (180 minutes)
8-11 August: Circuit Zolder – Eleven Sports 24 Hours of Zolder
4-6 October: Circuit Zolder – American Festival Nascar Finals (125 minutes)
18-20 October: TT Circuit Assen – Final Races (125 minutes)

Kalender Porsche Endurance Trophy (Cayman Clubsport klasse)

*3 April: Circuit de Spa-Francorchamps – Official Roll-Out
*17-19 May: Circuit Zolder – DTM (2 x 60 minutes)
*1-2 June: Circuit Zolder – Superprix (180 minutes)
*7-9 June: Circuit Zandvoort – Pinksterraces (2 x 50 minutes)
12-13 July: Circuit de Spa-Francorchamps – 25H VW Fun Cup (180 minutes)
4-6 October: Circuit Zolder – American Festival Nascar Finals (125 minutes)
18-20 October: TT Circuit Assen – Final Races (125 minutes)

(de met * aangemerkte evenementen hebben al plaatsgevonden)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS