Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Porsche Endurance Trophy Benelux: eerste seizoenszege voor Thems Racing in Spa

Uitgegeven door Peter Vader • 17 juli 2019 14:03 • Print artikel

Na drie spannende raceweekends trok de Porsche Endurance Trophy Benelux afgelopen weekend naar het circuit van Spa-Francorchamps voor de enige race in de Ardennen dit jaar. Als deel van de derde manche van het Belcar Endurance Championship zorgden een kleine tien Porsches gedurende de drie uur durende wedstrijd voor hun deel van het spektakel.

Spa juli 2019 Endurance Trophy

In afwezigheid van Fred Bouvy en Damien Coens – die tot nu toe de 911 Klasse hadden gedomineerd – lieten Nicolas Vandierendonck, Filip Teunkens en Bas Schouten in het voorprogramma van de 25 Hours VW Fun Cup de buitenkans niet liggen. Het trio van Thems Racing by EMG Motorsport was al tijdens de kwalificaties de snelste van de wagens van de Porsche Endurance Trophy en domineerde deze race in Spa eigenlijk van start tot finish. Dat leverde een eerste zege van 2019 op.

“Eigenlijk vinden we het terugtrekken van Bouvy en Coens wel wat jammer, maar toch zijn we tevreden over het niveau van onze prestaties hier”, stelde Nicolas Vandierendonck. “We hebben een aantal afstellingen voor de 24 Uur van Zolder kunnen testen en de automatisten met Bas Schouten, onze teammaat in de etmaalrace, kunnen verbeteren. Dit was eigenlijk een heel mooie test op ware grootte.”

Achter de leiders probeerden Wim Meulders en Rik Renmans vergeefs om het ritme van de leiders te volgen, vooraleer ze hun Speedlover Porsche voortijdig aan de kant moesten zetten. Daardoor kon het Nederlandse duo Johan en Michael van Peperzeel met hun Porsche 911 GT3 Cup van PG Motorsport op het tweede podiumtrapje finishen.

Spa juli 2019 2 Endurance Trophy 2019

In de Cayman Clubsport Klasse konden de vele toeschouwers een mooi duel tussen de #777 PG Motorsport en de #700 RED ANT Racing gadeslaan. De familie Redant mocht van op pole vertrekken en leek goed op weg om voor een vijfde keer in zes races te winnen, maar dat was zonder de in uitstekende vorm verkerende Niels Nipperus en Lars Poell gerekend. Op een uur van het eind wisten de twee Nederlanders definitief de teugels in handen te nemen, om zo een eerste overwinning in deze nieuwe categorie te veroveren. Met een tweede plaats deden Bert, Ayrton en Yannick Redant evenwel een goede zaak voor het kampioenschap, want ze verstevigden hun leidersplaats.

Bij DVB Racing wisten Ad Geerts en Sven Van Laere in Spa hun regelmaat te bevestigen. Na twee tweede plaatsen in Zandvoort tekende het duo voor een derde podiumplaats, want samen met Luc Vanderfeesten reden ze naar een derde plaats. De Porsche 718 GT4 Cayman Clubsport van GP Elite, bestuurd door Alexander Goddijn en Max Van Splunteren, vervolledigde de top-4.

Na hun vierde afspraak van het seizoen beginnen de deelnemers aan de Cayman Clubsport Klasse nu aan een zomerpauze van drie maanden, want hun volgende meeting wordt van 4 tot 6 oktober in Zolder afgewerkt, in het kader van de American Festival Nascar Finals. De rijders van de 911 Klasse krijgen iets minder respijt: zij staan op 10 augustus immers aan de start van de immer populaire Eleven Sports 24 Hours of Zolder!

Spa juli 2019 3 podium Endurance Trophy

Kalender van de Porsche Endurance Trophy (911 Class) :

*3 April: Circuit de Spa-Francorchamps – Official Roll-Out
*17-19 May: Circuit Zolder – DTM (2x 60 minutes)
*1-2 June: Circuit Zolder – Superprix (180 minutes)
*12-13 July: Circuit de Spa-Francorchamps – 25H VW Fun Cup (180 minutes)
8-11 August: Circuit Zolder – Eleven Sports 24 Hours of Zolder
4-6 October: Circuit Zolder – American Festival Nascar Finals (125 minutes)
18-20 October: TT Circuit Assen – Final Races (125 minutes)

Kalender van de Porsche Endurance Trophy (Cayman Clubsport class)

*3 April: Circuit de Spa-Francorchamps – Official Roll-Out
*17-19 May: Circuit Zolder – DTM (2 x 60 minutes)
*1-2 June: Circuit Zolder – Superprix (180 minutes)
*7-9 June: Circuit Zandvoort – Pinksterraces (2 x 50 minutes)
*12-13 July: Circuit de Spa-Francorchamps – 25H VW Fun Cup (180 minutes)
4-6 October: Circuit Zolder – American Festival Nascar Finals (125 minutes)
18-20 October: TT Circuit Assen – Final Races (125 minutes)

(de met * aangemerkte evenementen zijn al verreden)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS