Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche denkt dat Ferrari zich verstopt: "Vooral in de races van Spa en Monza"

Ferrari kreeg voor de 6 uur van Bahrein een aanpassing van de Balance of Performance, die buiten het geautomatiseerde systeem om ging. De FIA en ACO hebben hier toe het recht. De BoP is inmiddels gedeeltelijk teruggedraaid voor de laatste race.

"De FIA/ACO leggen nooit BoP-veranderingen uit, wat hun recht is en we begrijpen dat volledig", aldus hoofd WEC-operatie Alexander Stehlig tegenover Sportscar365. "Als je kijkt naar het afgelopen seizoen, moeten we duidelijk begrip krijgen over het waarom. We analyseren alle races op basis van tijden, feiten, en we kunnen in het verleden WEC-races zien waar we de visie krijgen dat Ferrari haar werkelijke snelheid niet heeft getoond in die races. Vooral in de race op Spa en Monza. We hebben twijfel over hun echte snelheid, die ze hebben getoond. We baseren het op feiten, analyseren het complete veld door naar de amateurs te kijken, maar ook door te kijken naar de pro's en naar de LMP-auto's. Het is een dimensionaal ding."

Toch zegt Stehlig dat hij het niet eens is met de meest recente BoP-aanpassing die ook gezien wordt als een 'black ball'-verandering, hoewel hij de beslissing van de FIA en ACO respecteert. "We zijn het niet eens", vervolgt de Duitser. "Maar de FIA/ACO heeft ook meer data dan ons. Dit respecteren we. Vanuit ons oogpunt, feiten, analyses die we gebruiken als basis, zouden we de BoP niet aangepast hebben. Voor ons wat het een zware, maar normale race. Uiteindelijk vertrouwen we altijd op ze en hebben we een goede relatie. Ze hoeven het niet aan ons uit te leggen. Het is goed."