Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Porsche Carrera Cup Deutschland - Terug van weggeweest: Larry ten Voorde dominante winnaar op zaterdag

Uitgegeven door Peter Vader • 6 augustus 2023 05:32

Larry ten Voorde is de dominante winnaar van ronde zeven van de Porsche Carrera Cup Deutschland op de Nürburgring. De Nederlander begon de race vanaf pole position in de 375 kW (510 pk) sterke Porsche 911 GT3 Cup van het GP Elite-team en behield zijn voorsprong tot aan de finish. De Britse coureur Harry King van het Allied-Racing-team behaalde de tweede plaats. Huber Racing-coureur Leon Köhler uit Duitsland, completeerde het podium. De volgende Carrera Cup-race begint op zondag (6 augustus 2023) om 11:20 uur lokale tijd.

Porsche Carrera Cup Deutschland Nürburgring Larry ten Voorde winnaar podium
Podium race 7 op zaterdag: winnaar Larry ten Voorde (Team GP Elite) in het midden, links P2 voor Harry King (Allied-Racing) en rechts Leon Köhler (Huber Racing)

De opluchting van Larry ten Voorde was duidelijk: na twee middelmatige races in de Porsche Mobil 1 Supercup – Porsche's internationale merkencup met de Porsche 911 GT3 Cup – behaalde de Nederlander een indrukwekkende overwinning van start tot finish in de Porsche Carrera Cup Deutschland op de Nürburgring. “De afgelopen twee weken waren misschien wel de moeilijkste in mijn carrière tot nu toe. Maar we gaven niet op. Het team en ik hebben ongelooflijk hard gewerkt om terug te keren naar onze oude vorm. De eerste plaats vandaag is een geweldige beloning, er valt een last van mijn hart”, aldus de 26-jarige Twentenaar. Dankzij zijn vierde overwinning in zeven races in de Porsche Carrera Cup Deutschland heeft Larry ten Voorde zijn voorsprong in het algemeen klassement vergroot.

Porsche Carrera Cup Deutschland Nürburgring Larry ten Voorde winnaar zaterdagrace
Larry ten Voorde als winnaar van de zaterdagrace voorbij de zwart-wit geblokte finishvlag

Op de sprintversie van de Nürburgring kwam Harry King als tweede over de finish, op 2,5 seconden achterstand. “Gezien het feit dat dit mijn eerste race op dit circuit was, ben ik tevreden. Mijn doel voor de race van zondag is natuurlijk weer een podiumplaats”, aldus de 22-jarige uit Windsor, Engeland. Aan het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup van het Duitse team Allied-Racing wist hij al na enkele meters Morris Schuring (FACH AUTO TECH) voorbij te steken. Toen de race na een safety car-fase werd hervat, kon King schijnbaar moeiteloos wegrijden van het peloton met achtervolgers.

Porsche Carrera Cup Deutschland Nürburgring Morris Schuring FACH AUTO TECH
Morris Schuring

Deze groep werd aangevoerd door Leon Köhler, die door de matige start van de Nederlander ook al in de eerste ronde voorbij Schuring kwam. “Het seizoen is tot nu toe niet geweldig voor mij geweest. Daarom ben ik bijzonder blij en ook blij voor het team dat ik eindelijk weer op het podium sta. Misschien kan ik in de race van zondag nog hoger op het veld eindigen”, zei Köhler, terwijl hij vol optimisme naar de achtste ronde van de Carrera Cup uitkijkt.

Porsche Junior Bastian Buus, de teamgenoot van Harry King bij Allied-Racing, kwam als vierde over de streep. Maar de Deen verloor deze positie door een tijdstraf, waardoor hij naar de zesde plaats degradeerde achter de Nederlanders Loek Hartog (Team GP Elite) en Morris Schuring (FACH AUTO TECH).

Uitslag zaterdagrace 7, Porsche Carrera Cup Deutschland, Nürburgring:
1. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), 31:37.379 minutes
2. Harry King (UK/Allied-Racing), +2.530 seconds
3. Leon Köhler (D/Huber Racing), +4.913 seconds
4. Loek Hartog (NL/Team GP Elite), +8.599 seconds
5. Morris Schuring (NL/FACH AUTO TECH), +9.195 seconds
6. Porsche-Junior Bastian Buus (DK/Allied-Racing), +10.075 seconds

Porsche Carrera Cup Deutschland Nürburgring Loek Hartog Team GP Elite

Porsche Carrera Cup Deutschland Nürburgring foto 5

Porsche Carrera Cup Deutschland Nürburgring Huub van Eijndhoven
Huub van Eijndhoven

Porsche Carrera Cup Deutschland Nürburgring foto 7

Porsche Carrera Cup Deutschland Nürburgring Foto 8

Porsche Carrera Cup Deutschland Nürburgring foto 9

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS