Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Polestar vermindert uitstoot van broeikasgassen met 6% per auto

Uitgegeven door Deni Volkers • 26 mei 2022 16:01 • Print artikel

Polestar heeft zijn tweede Annual Review and Sustainability Report uitgebracht, waarin het merk de voortgang op het gebied van de ambitieuze klimaatdoelstellingen rapporteert. In 2021 verminderde Polestar de uitstoot van broeikasgassen per verkochte auto met 6%* door een hogere efficiency en het gebruik van hernieuwbare energie.

Polestar

Polestar bewijst dat groei en het halen van klimaatdoelstellingen verenigbaar zijn. Het merk streeft ernaar om tegen 2030 een werkelijk klimaatneutrale auto te maken, de CO2-uitstoot per verkochte auto tussen 2020 en 2030* te halveren, en tegen 2040 klimaatneutraliteit te bereiken in de gehele waardeketen.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “Bij alles wat we doen zorgen we ervoor dat onze klimaatstrategie wordt ondersteund. Doelen die 10 of 20 jaar vooruit zijn gesteld, kunnen luchtig aanvoelen, dus een goede rapportage is van groot belang. Alleen zo nemen we elk jaar de juiste stappen om de doelen te bereiken. Dit is het klimaatdecennium, waarin we voortdurend moeten veranderen en verbeteren. We kunnen het ons niet veroorloven om te wachten. Ik kan met trots zeggen dat we de uitstoot van broeikasgassen per verkochte auto inmiddels met 6% hebben verlaagd.”

Het rapport van 2021 blikt terug op - wederom - een baanbrekend jaar. Polestar lanceerde vorig jaar onder meer Polestar 0, het project met als doel om tegen 2030 een werkelijk klimaatneutrale auto te maken. Inmiddels hebben de eerste partnerbedrijven al met Polestar hun krachten gebundeld om het doel te bereiken.

"Wat wordt gemeten, wordt gedaan", zegt Fredrika Klarén, hoofd Duurzaamheid bij Polestar. “Duurzaamheidsrapportage is de sleutel tot de transparantie die we bij Polestar naleven. Met deze jaarverslagen bewaken we onze koers richting onze ambitieuze doelen en laten we zien dat we doen wat we zeggen.”

Om de transparantie over de CO2-voetafdruk en risicomaterialen verder te bevorderen, introduceerde Polestar in 2021 een branche-unieke duurzaamheidsverklaring voor producten, waarin duurzaamheidsinformatie over de Polestar 2 duidelijk wordt weergegeven. De verklaringen zijn te vinden in de Spaces en op de website van Polestar. De langdurige samenwerking tussen Polestar en Circulor omvat nu ook blockchaintraceerbaarheid van mica, naast kobalt dat al werd getraceerd voor de productie van accu’s voor de Polestar 2.

In 2021 werden ook experts aangesteld voor alle vier de strategische duurzaamheidsgebieden van Polestar: klimaatneutraliteit, transparantie, circulariteit en inclusie. Werknemers over de hele wereld namen in 2021 deel aan verschillende engagement- en opleidingssessies op deze gebieden, en Polestar heeft het voornemen om hiermee door te gaan in 2022.

Polestar was het eerste automerk dat toetrad tot het Exponential Roadmap Initiative, de door wetenschap geleide, sector overschrijdende alliantie, die zich inzet om de wereldwijde uitstoot tegen 2030 te halveren. Polestar zet zich ook in voor de Race to Zero van de VN.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS