Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Polestar onthult gouden special edition van Polestar 1

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 27 april 2021 16:10 • Print artikel

Polestar heeft het doek getrokken van een nieuwe versie van de Polestar 1. In zijn laatste productiejaar is de elektrische performance hybrid GT er ook als special edition, voorzien van een one-off, matgouden carrosserielak, bijpassende remklauwen en zwarte wielen. De goudkleurige stiksels maken het interieur nog unieker. Polestar bouwt maximaal 25 exemplaren van deze speciale uitvoering.

Polestar onthult gouden special edition van Polestar 1

"Het is ongelooflijk dat onze prachtige halo car al dit jaar uit productie gaat", zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “Met deze auto hebben we grenzen verlegd, niet alleen qua technologie, maar ook op het gebied van design. De Polestar 1 zette bij zijn lancering de toon voor ons merk en zijn genen zijn duidelijk zichtbaar in de Polestar 2 – en ook in onze toekomstige modellen."

De geavanceerde Polestar 1 heeft een lichtgewicht carrosserie, gemaakt van met koolstofvezel versterkt polymeer, dubbele elektromotoren achterin met echte koppelvectoring, hoogwaardige Akebono-remmen en verstelbare Öhlins-dempers.

Met een gecombineerd vermogen van 609 pk, een koppel van 1.000 Nm en een puur elektrisch rijbereik van maximaal 124 km (WLTP) - nog steeds het grootste van alle hybrids ter wereld - is deze performance car enerzijds een EV voor dagelijks gebruik en anderzijds een indrukwekkende GT voor lange afstanden.

"De Polestar 1 kent geen gelijke", legt Thomas Ingenlath uit. "We hebben hem niet ontworpen om te concurreren met andere auto's, en we hadden ook geen specifieke doelgroep in ons hoofd. De Polestar 1 staat voor het verleggen van onze eigen grenzen, het verkennen van een nieuw tijdperk voor Polestar en het lanceren van het merk met een sterk statement. En hij heeft ons veel gebracht door de harten te veroveren van fans, pers en de gelukkige klanten die er een hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS